2009/01/25

Matchboxon kívüliek: Majorette 327 Oil Tanker+Trailer – Ford Cargo

Szerepelt már itt nálam egészen hasonló szerelvény a Majorette-től és mivel tetszett az, nem tudtam ezt Ikarus 256 kolléga eladó cuccai között otthagyni. Először az 1988-as Majorette katalógusban szerepel ezzel a Shell festéssel a szerelvény, 327-es szám alatt. Az előző két évben tejszállító festéssel jelent meg ugyanez. A katalógus nemes egyszerűséggel "olajszállító + utánfutónak" nevezi, az hogy ez egy Ford, csak és kizárólag az alvázról derül ki. Az előbb linkelt, 366-os szám alatt futó szerelvénnyel sincs ez másként, azt csak "teherautó + utánfutónak" hívja. Pedig ez egy Ford Cargo, amiről bővebben az első szerelvény kapcsán értekeztem bővebben.

Majorette 327 Oil Tanker + Trailer, 1988-ból.
Nem rossz, de helyenként elég részletmentes, például a tartály hátsó részére igazán ráfért volna egy létra, az alvázra meg zárófények, vagy valami...
Az alváz feliratán kívül semmi sem utal arra, hogy ez egy Ford Cargo.

2 megjegyzés:

Ikarus 256 írta...

Érdekes ez a tartály. Az utolsó képen kicsit "Matchbox-ember-szemmagasság" feletti szemszögből látszik a kamion, de a Shell-es felirat már nem is látszik rendesen. Aki egy Ferrarival megy el mellette nem is tudja, hogy milyen céghez tartozik a szerelvény.

Ettől függetlenül tetszik a dolog.

Joe, megnézted a platós változatra biggyesztett tartályost a katalógusban? Az egy ortopéd gépezet...

Névtelen írta...

Nekem ez jobban tetszi, mint a régebben postolt darabod... Jó vétel volt :-)