2008/06/29

2008-as Matchbox Convoy szpotting! Vagy még mindig nem?

Talán emlékeztek még erre a postra, amikor rácsodálkoztam pár új Convoy szerelvényre. Akkor Matchbox kolléga elmesélte, hogy azok bizony még mindig a 2007-es modellévhez tartoznak, de 2008 elején jelentek meg a boltokban.

Mostmár félve jelentek ki ilyet, de úgy tűnik, hogy a Matchbox 2008-ra azzal szórakoztat minket, hogy összekócolta a Convoy vontatók színezését, illetve a vontatók és a vontatmányok egymáshoz való viszonyát!

A képek az eBay-ről magukért beszélnek. Mind egy ausztrál kereskedőtől származnak. Persze lehet, hogy ő „gyártott” ilyen szín és vontatókombinációkat – ha így van, akkor remélem elpusztul a kutyája –, de sehol nem említi, hogy ezek Code 3-ak lennének. Olyanokat is árul, de azt teljesen külön szekcióban.

Valami infó bárkinél?




3 megjegyzés:

Ikarus 256 írta...

Van egy olyan érzésem, hogy ezek "Code 3"-as szerelvények. Megvette az eredetiket és összerakosgatta más vontatmánnyal a kamionokat. A piros (vagy narancssárga, nem látszik rendesen) csövek Mercedes Actros-hoz vannak, amit a DAF-ra és a fekete Tractor Cab-re rakott. A fekete Tractor Cab konténerei vannak a másik DAF-on, ami pedig az arany Tractor Cab konténereit cipelte eredetileg.
Nézd meg az amerikai fórum oldalán a Convoy-okat. Kijön az egész.
Már csak az a kérdés, hogy hol van a Merci, és hogy nyitotta ki a blisztert, hogy utána vissza tudta csukni és nem látszik???

Sam. Joe írta...

Egyfelől nagyon szeretném, ha igazad lenne, mert őrült csalódott lennék, ha megjátszotta volna a cég, hogy össze-vissza kiad minden vontatót minden vontatmánnyal.

Sajnos lebuktatni nem tudjuk, mert nem elég nagy felbontásúak a képek, nem tudjuk elolvasni a blistereken lévő jelzéseket.

Ikarus 256 írta...

Nyaralásból kb. 15-20 Matchbox-szal jöttem haza és volt köztük egy Mercedes Actros konténerszállító. Annak az oldalán is felfedezhető a Matchbox "titkosírása". A konténer oldalán lévő számokat, ha lefordítod MBX jön ki. Ráírhatták volna betűvel is. Akkor mindenki tudná, hogy miről van szó, és nem kéne megfejteni.