2008/03/11

Elcserélném!

Előbb-utóbb minden gyűjtemény eljut ahhoz a kritikus tömeghez, hogy már mindent nem akarsz megtartani. Lesznek duplikátumaid, vagy előnybe helyezel valamit más valamihez képest, megválsz olyanoktól, amik nem annyira kedvesek a szívednek, mert egyszerűen kifutottál a helyből.
Nos, én a duplikátumoknál tartok. Nem kis munkával, de lefotóztam a duplikátum dobozom tartalmát, készítettem egy Picasa webalbumot – na, ez volt a legnehezebb része, mert 30 nagyfelbontású képet fellapátolni oda ADSL-ről iszonyú türelemjáték – és ismét kihasználva a Blogger új sablonjának képességeit, kitettem őket egy ablakba diavetítésnek.
Fogjátok látni, hogy számos olyan darab van köztük, melyet már feldolgoztam itt a blogon, de a zömüket még nem. Ez persze leginkább azt jelenti, hogy az adott darabból van jobb minőségű a birtokomban. A minőség változó, a zömük egyértelműen „filler” (addig jó lesz a gyűjteménybe, míg nincs jobb) daraboktól – MB-69 Armored Truck, MB-39 Clipper például nyilvánvalóan ilyen – a tökéletesig – MB-57 Mission Helicopterből a premierváltozat – van minden. Ha valamiről több fotó van, az azt jelenti, hogy van valami olyan hibája, vagy sajátossága, ami miatt több szögből is érdemes volt megörökíteni. Erre példa az MB-22 Freeman Inter-City Comutter ELKELT, amit megpimpelt az előző tulaj hátul egy picit, vagy az MB-53 CJ6 Jeep ELKELT, aminek semmi baja sem lenne, ha valaki nem rágta volna meg a vonószemét. (Nem, nem én voltam!) Aztán olyan is van, hogy ugyanolyanból van két, vagy három darabom is – erre meg az MB-66 Ford Transit ELKELT, MB-66 Mazda RX 500 és az MB-16 Pontiac T-Top a példa. Természetesen, ha rákattintotok valamire a diavetítésből, akkor az letöltődik nagy felbontásban.
Ha valamit kinéztetek a jelenleg kb. 25 darabos kupacból, akkor dobjatok egy kommentet az éppen aktuális posthoz! Ha frissíteni fogom a cserealapot, arról mindenképp külön postot is készítek majd. Van még ez-az a tarsolyomban, amitől lehet, hogy meg fogok válni.

13 megjegyzés:

Névtelen írta...

Engem a Diesel Shunter érdekelne, de attól függ mit/mennyit kérsz érte...

Sam. Joe írta...

Shunter ezennel félretéve neked! Az egyik oldaláról hiányzik a matrica, de talán észlelted. Van valami duplikátumod, amire elcserélhetjük?

Névtelen írta...

Semmi duplám nincs, azért van ott a "Mennyit" kérdés is...

Sam. Joe írta...

Áthidaló javaslat: Hozzuk őssze azt a hármas találkozót - Tamás itt vagy? - amiről régebben beszéltünk és ez lesz a meglepid. ;-)

Névtelen írta...

Felőlem összehozhatjuk, de mikor?
És mit kell vinni?

Sam. Joe írta...

Húha! Nem gondoltam én ezt át ilyen részletesen, csak egy hirtelen jött ötlet volt. Hát... Leginkább magunkat kelljen vinni. De a hovára és mikorra nincs ötletem. Beszélek Gáborral, hogy lesz-e valamikor Matchbox börze megint és akkor például összeköthetnénk a kellemeset a hasznossal.

Névtelen írta...

Hello!

Itt vagyok!:-)
Nekem ismét a távolság a bajom, de megpróbálok ottlenni.
Most volt börze 9-én. A következő május 18-ám lesz az Ablon irodaházban.
//Becsomagoljuk a helikopterszállítót , lemérjük és küldöm a számlaszámot, meg a postaköltséget.

Üdv!
Tamás

Névtelen írta...

Ha megoldod, mindenképpen szólj valahogy légyszíves...

Köszi!

Sam. Joe írta...

Na, megint szét vagyok esve, mint Legó harcos csata után, de a hétvégére számíthattok postokra, meg most is végeztem pár apróbb módosítást az oldalon.
A találkozót össze fogjuk hozni, de sajna a májusi Matchbox-börze nekem nem jó. Külföldön leszek szinte egész hónapban. (A jó hír, hogy onnan viszont RENGETEG Matchboxot fogok hozni!)

Névtelen írta...

És régieket hozol, vagy újakat?

Mert ha a régiek közül a kezedbe kerül egy bordó Saab 9000 Turbo, mindenképpen vevő lennék rá... Na persze nem túl drágán... Tudod, max 1000-1500 ft, lehetőleg postaköltséggel együtt.

Sam. Joe írta...

Az amerikai eBay-es vásárlásaim pihennek apósoméknál, azokat fogom végre megkaparintani. Alapvetően régiségek, de gyanítom nem egy játékboltba fogunk benézni. Szoktam neked nézni a Saab-ot, de 1000-1500 közt kizárt.

Tamás: Elfelejtettem az előbb megköszönni! Várom a levelet és küldöm a lét.

Névtelen írta...

De miért kizárt ezen az áron?

Nem lehet annyira ritka...

Sam. Joe írta...

A postázás miatt. 8-(
Nézd meg:
http://search.ebay.co.uk/search/search.dll?sofocus=so&sbrftog=1&dfsp=32&from=R40&_trksid=m37&satitle=saab+9000+matchbox&sacat=-1%26catref%3DC6&a39=-24&a6=-24&a56=-24&a25260=-24&a10244=-24&alist=a39%2Ca6%2Ca25262%2Ca56%2Ca25260%2Ca10244%2Ca3801&pfmode=1&reqtype=1&gcs=1380&pfid=3030&pf_query=saab+9000+matchbox&floc=1&sargn=-1%26saslc%3D2&sadis=200&fpos=Postcode&sabfmts=1&saobfmts=insif&ga10244=10425&ftrt=1&ftrv=1&saprclo=&saprchi=&fsop=32%26fsoo%3D2

Van itt 1 euró alatt - igaz abból van még hátra egy hét - is szép, csak a postázás eleve 5 euró. 8-(