2008/03/17

Matchboxon kívüliek: Majorette Magirus Kamion

A nem Matchbox holmik rendszerint úgy kerülnek hozzám, hogy benne vannak egy gyűjteményben, amit megveszek valami miatt. Ennek a Majorette Magirus-Deutz vontatónak is pontosan ez a története. A piros színű benne volt egy gyűjtődobozban, amit mindenféle kisautóval tele, gyakorlatilag a doboz értékén vettem meg. Persze utánfutó nem volt meg hozzá, ezért a Vaterán vettem egy komplett szerelvényt, mert kíváncsivá tett, hogy az egészen pofás, Convoy-közeli léptékű – 1:100-hoz olvasható az alján – vontatóhoz milyen félpótkocsi tartozik. Nos, azt hiszem elfogultság nélkül állíthatom, hogy azért a Matchbox ebben a számban lepipálja a francia céget. A vontató kifogástalan, de a vontatmány elég bénácska az alul kikandikáló, fedetlen és ezért sérülékeny tengelyeivel, illetve a rövidre szabott kitámasztó kerekeivel.
A Magirus-Deutz egy a léghűtéses dízelmotorjairól híres német cég volt, mely 1975-ben olvadt egybe több más céggel, így hozván létre az IVECO-t, ami egyébként – mint számomra most kiderült – az Industrial VEhicle COrporation (Ipari Jármű Cég) névből képzett betűszó. A Magirus-Deutz történetével ez a fantasztikus oldal foglalkozik, érdemes ránézni!
Majorette Magirus-Deutz szerelvény. Először a piros vontató került hozzám.
A vontató kifogástalan, a vontatmány lehetne picivel igényesebb is.
Ez pedig az eredeti Magirus-Deutz vontató, amit megmintáz.

7 megjegyzés:

Névtelen írta...

Hello!

Ezt az IVECO-s dolgot nem is tudtam!:-)

Üdv!
Tamás

Névtelen írta...

Szép találat... Tény, hogy a vontatmány kicsit béna...

Majorette-ek közül is van Saab, ami érdekelne, méghozzá a Saab 900 Turbo. Ha esetleg az is kerül valamikor a kezedbe, kérlek gondolj rám.

Tudom, hogy már az őrületbe kergetlek a Saab-mániámmal, de remélem megérted...

Sam. Joe írta...

Tomi: Én is arról az oldalról tudom, amit linkeltem a bejegyzésben.

Tommi: Jajj, dehogy mész az idegeimre! Pont annyira vagyok megszállott mint Te, csak nekem kicsit tovább ér a takaróm, ezért tudok nyújtózkodni egy picit jobban. Ha Saab jön velem szembe, a tiéd lesz és ezt veheted fenyegetésnek is!

Névtelen írta...

Már előre félek! :DDD

Köszi előre is!

Sam. Joe írta...

8-)

Névtelen írta...

A FAUN cég a nyolcvanas években a jellegzetesen csőrös nehéz-vontatóihoz és egyéb teherautóihoz a Magirus Deutz fülkéjét használta. Szerintem ez is egy érdekes adalék.

Sam. Joe írta...

És tényleg! 8-)