2008/02/05

Matchbox CY-32 Premiere Collection - Peterbilt Lowloader with Buldozer

A Matchbox Premiere sorozat maga a totális káosz. Van egy ilyen sorozat postán rendelhető modellekkel, és van boltban kapható Premiere. Az utóbbi 1:43, 1:18, 1:24 méretarányú modellekből áll, akadnak bennük Matchbox Yesteryear és Dinky kiadású darabok újra kiadásai. A mail order Permiere sem egyszerűbb történet, abban is van átdolgozott Superkings és Convoy is, de akkor még ide sem kevertem a nagyon hasonló Collectibles-t, melyekről korábban már többször írtam.
Nos, engem ebből az egészből a Convoy érdekel a legjobban! Nagyon régen nem néztem a Vaterára és teljesen véletlenül botlottam ebbe a darabba. Nem tudtam otthagyni. Charlie Mack CY-32 Peterbilt Lowloader with Buldozer-nek hívja a szerelvényt és ugyanazt a két változatot említi belőle, mint amit a Convoy Project. Az ott olvasható további információkat is megerősítette Charlie, ezt a darabot 1997-ben dobták piacra.
A tartalom? Nos, a Peterbilt vontatót oda-vissza tétre és befutóra kiveséztük már, sőt ilyen prémium kivitelű, gumikerekű, krómfelnis, gyönyörűen festett darab is volt már itt régebben, egy Budweiser vontatmány elé fogva. A low bed – aka. low boy – trailer is szerepelt már itt nem egyszer, viszont ilyen változatban még soha. A kerekek itt is gumiból vannak krómfelniken, a festés sok olyan apró részletet kiemel, melyek felett idáig leginkább átsiklottam. Az ezüstre festett csörlő és felület amin a rakomány áll nagyon látványos. A hátsó fertályon a „Long Vehicle” felirat fehér alapon pirossal kiemelése, a fék és zárófények szintén piros pöttyei nagyon szépek. A rendszám és a TIR tábla azonban az alapszín sárga.
Ami a low boy-on utazik, nem más mint az MB-64 Caterpillar D9 Buldozer feljavított változata. Ez nem sokban különbözik az 1982-ben debütáló játékszer változattól, némi festéssel javították fel, meg a hátsó felén egy Caterpillar felirattal. (Egyébként ez a földmunkagép elpusztíthatatlannak tűnik, a legutolsó kiadás amit Areh jegyez, 1998-as.) Ami aztán végképp rejtélyes, hogy az alvázán 1979-es (!) keltezés olvasható.
A CY-32 marad NRFB, mert bár ugyan ki lehetne venni a dobozból és vissza is lehetne zárni ugyanilyenre, de félek, hogy kárt teszek a vontató apró alkatrészeiben, marad úgy ahogy van.
CY-32 Peterbilt Lowloader with Buldozer Premiere Collection, NRFB.
A csőrös Peterbilt-ről egy közeli. Rengeteg apró, szép részlet.
MB-64 Caterpillar D9 Buldozer feljavított változata utazik a szintén pimpelt low bed traileren.
Úgy könnyű dobozt fotózni, hogyha megáll az asztalon. Ilyen a háta.

8 megjegyzés:

Névtelen írta...

Ez komoly! Szép találat... De a Premiere-kből is csak a Saab 9000 Turbo fogott meg :)
pl. egy ilyen:
http://www.virtual-toy-shop.com/Matchbox/1-64/Saab/Saab%209000%20DET%20Matchbox.JPG

Sam. Joe írta...

Tommi, ha megszerzed a megfelelő "alapanyagot" szerintem simán felpimpelsz egy hétköznapi 1-75 Saab-ot nem ilyenre, hanem szebbre. A felnik például tetszenek, de a GoodYear Eagle kerekek szerintem csúnyák, mert túl nagyok. Vagy ott vannak a fényszórók mellett a karosszéria színére fújt indexbúrák, amik nagyon kiábrándítók.

Névtelen írta...

Hello!

Hát ez tényleg gyors volt!:) Szép szerelvény.
Ha lesz valami "alapanyagom" hozzá, csinálokén is valami ilyent. Persze az Code3 lesz. :D:D:D
Jövő vasárnap (ha sikerül) elmegyek a pécsi vásárba. Ott az ócskásoknál találni egy-két naggggyon jó darabot.
pl.: A legjobb amit ott találtam az nálad van, Joe! :)
Üdv!
Tamás

Sam. Joe írta...

Huhh, sohasem bocsátod már meg nekem azt a DAF szerelvényt! 8-) Jó turkálást!!!

Névtelen írta...

Tamás!

Ha találsz ott Saab 9000 Turbo-t olcsón, kérlek írj egy eMailt.
Előre is köszi.

Sam. Joe írta...

Közösségi oldal lettünk! Juhé! 8-)

Névtelen írta...

Hali!Figyeltem a vaterát,már vártam a bemutatást. Köszi:Zsolti

Sam. Joe írta...

Hűha, meg vagyok figyelve! 8-) Megtisztelő a figyelmed, köszi!