2008/01/16

Matchbox Hitch ‘n Haul: Speed Bump

Itthonról háromsaroknyira rábukkantam egy játékboltra. Szemlátomást nem csak én nem tudtam, hogy itt játékbolt működik, mert az első dolog, ami szembe jött velem, az egy 2006-os kiadású Twin Pack. Már régebben gondoltam rá, hogy kéne ezekből venni, mert tetszettek a mellékelt, méretarányos figurák, amikkel fel lehetne dobni a fotókat. Sajnos kettő már nem volt belőle, ezért NRFB-mentesítenem kellett a cél érdekében.

Az ötlet alapvetően tetszik, végre fantáziamentes Mórickák is tudnak olyat játszani, hogy a „vezetőbácsi nekiment a táblának és most elviszik a kocsiját, há-há”. Nekünk, nem annyira fantáziamentes Mórickáknak az ilyesmi kiegészítők nélkül is ment kölöknek – fogtuk és proaktívan felborítottuk a sérült autót és mondtuk hozzá, hogy kabumm –, mostanság rá kell segíteni. Ez van.

A csomagolásból igazán nem látszik, csak a kibontás után derül ki, hogy a limónak óriási nyitott napfényteteje van, amin keresztül bele lehet látni a belsejébe. A kissé Batmobilos beütésű, Limousine 2002-ben jelenik meg katalógusban, mint MB-66, az alvázon 2001-es keltezés olvasható, míg az „EA 1856” jelölést egyáltalán nem tudom hová tenni. Az 1-75 sorozatból aztán el is tűnik rögvest, csak spéci csomagokban bukkan fel újra és újra. A festése... nos, az ízlés kérdése, nekem nem tetszik egyik sem igazán.

A vontató, amit a frappáns Tow Truck – azaz vontató – nevet viseli, hasonló történet. Az első katalógus amiben előfordul, mint MB-2 Auto Medic az a 2005-ös, az alvázon természetesen 2004-es keltezés olvasható. Az alvázon van még „MB 661” és „1896 EA” felirat is, mindenki ossza be ezeket magának. Tulajdonképp a festése szép és még akkor is funkcionális, hogyha a gémje merev, mert az azon kialakított kis pöcökbe szépen beleakad a limó és megy is utána lelkesen. Úgy tűnik, hogy a vontató csak mint MB-2 és csak mint ennek a csomagnak a részeként szerepelt. Areh is csak a premierváltozatot és ezt a Twin Packet említi.

A kiegészítők közül a két figuráról már tisztáztam, hogy rendben vannak, a jelzőtábla meglepő módon a tövénél merev műanyag, a felső végénél meg rugalmas. A két bazi nagy terelőbójára legalább egy piros-fehér csíkos matricát rátehettek volna, ha már ilyen túlméretesre sikerültek. Alapvetően azért jópofa, klassz játékszer. A legviccesebb a blister hátulján olvasható: „This totally wasn’t your fault.” (Ez egyáltalán nem a te hibád volt.) felirat. Viszont azt nem tudom, hogy mitől lett „Speed Bump”, azaz fekvőrendőr a neve.

2006-os Hitch 'N Haul: Speed Bumper Twin Pack frissen a boltból, még NRFB állapotában.
Jókora napfénytető a 2002-es MB-66 limón.
Menedzserfazon csípőre tett kézzel telefonozik. Bár ha akarom sofőrfazon is lehet...
A teljes szett üzemszerű használat közben.
A terelőbójáknak nincs ormója: azaz ormótlanok.
A jó munkásember a villáskulcsot lengeti a 2005-ös MB-2 Tow Truck mellett.

3 megjegyzés:

Névtelen írta...

Ez tök jó...
aptam egyszer még 2000 környékén egy újfajta MotorCity Pack-et (Mára az enyészeté) azon lyukak voltak kialakítva a pálya szélén, ahová a lámpákat meg a jómunkásembereket lehetett bedugni, mert valami hülye pöcök volt az aljukon, ami illeszkedett bele...

Névtelen írta...

Hali!A jelölések a következők:EA:bérgyártásban készült modellek,a gyár(tó) kódja.1856:a modell 2006év 185.napján készült.Üdv:Zsolti

Sam. Joe írta...

Köszi az infót, Zsolti!