2008/01/21

Matchboxon kívüliek: Corgi Juniors U.S. Van – UPDATE II.

A nem Matchbox gyártmányok közül a Corgi Juniors sorozatából a U.S. Van az, amiért őszintén rajongok a korábban már ismertetett okokból. Most újabb példánnyal bővült a gyűjteményem ebből a járgányból. Előfordul, hogy licitálgatok az eBay-en kisebb gyűjteményekre az esélytelenek nyugalmával és ritkán, de bejön az, hogy végül bejön a dolog és egy elfogadható összegért az enyém lesz egy kupac valami, amiből aztán végül csak azokat szoktam megtartani, ami tetszik. Ez a U.S. Van is így került hozzám, kiszúrtam egy kisebb gyűjteményben, egy-két másik érdekes darab mellett. A múlt héten landolt a csomag. Nem tudom mi ütött a fényképezőgépembe, de valahogy most erősen kiemelte ennek a darabnak a hibáit, a valóságban nagyjából fele ennyire van leharcolt állapotban. A feldolgozás témája egyértelmű: mentőautó. Annak viszont borzasztóan gáz! A legkomolyabb hiányosság, hogy nincs rajta fényhíd – jelzem ezt a „bűnt” Matchbox is elkövette már a múltban és a jelenben is, miszerint Police, illetve Polizei feliratú járgányok e fontos kellék nélkül maradtak. A matrica grafikája nagyjából annyira fantáziadús, mint egy A4-es lap kettőspontokból álló sormintával, ennél lényegesen izgalmasabbat is össze lehetett volna hozni két és fél órával több tervezőmunkával és semmivel sem több szín használatával mint az itt felhasznált fekete és piros.
Most komolyan! Azért ennél lényegesen fantáziadúsabb matricát is össze lehetett volna hozni egy pici munkával ugyanennyi színből.
Nem tudom mi ütött a fényképezőgépbe, a valóságban nincs szegény U.S. Van ennyire leharcolva.

5 megjegyzés:

Névtelen írta...

Remélem egyszer neked is jut Coca-Cola-s, mint amien nekem van :)

Sam. Joe írta...

Állítom, hogy élvezed, hogy húzom a nyálcsíkot magam után, mint az éticsiga! 8-))) A viccet félretéve: az tényleg egy szép darab, nagyon tetszik.

Névtelen írta...

Én meg a Saab után csorgatom a nyálam már mióta...

Sam. Joe írta...

Tommi, ha lenne nekem, akkor már rég a tiéd lenne! ;-)

Névtelen írta...

Ha találok egyszer Coca-Cola-st, elküldöm neked... Vagy találkozunk személyesen és átadom :D