2008/01/07

Matchbox MB-63 Desert Thunder V16 – Dakar helyett

Még az is tudja, hogy az idén, 2008-ban elmarad a Párizs-Dakar rallye, aki amúgy nincs benzinnel oltva. A dolog mindenkinek rossz, az indulóknak, a szervezőknek, a közönségnek, a közvetítő tévéknek, a szponzoroknak. Kihagytam valakit? A hogyanokat és miérteket már sokan megírták, és még sokan fogják elemezni nálam szakavatottabbak. Éppen ezért ettől eltekintenék. A szomorú alkalomból vettem elő – és előre az ismertetők sorában – az MB-63 Desert Thunder V16-ot, ami egyértelműen egy Dakar-támadó teherautónak látszó tárgy. Ha a Convoy 1:100 körüli méretarányában lenne, akkor imádnám, ebben a csenevész méretarányban igazán nem vagyok oda érte. Valamivel nagyobb, mint az „ős” Mercedes Container Truck, de igazán nem tudnám megmondani, hogy mivel arányos, az előbb említettnél lényegesen nagyobb, a Dodge Delivery Truck-nál lényegesen kisebb.

Nem hinném, hogy valamilyen valódi járművet mintáz – bár közel sem vagyok valami nagy Dakar szakértő –, a rajta lévő szponzor emblémák is kamunak tűnnek, mint az amerikai filmekből az ACME Inc. Az egész szerzet túlnyomórészt műanyag, fém elvétve akad benne. Lehet, hogy csak én vagyok figyelmetlen, de mostanában valahogy nem divat, hogy a Matchboxokra vonószemet rittyentenének, ezen viszont van. Lehet, hogy ez jelent valamit? Esetleg, hogy hamarosan várhatunk az 1-75 – sőt egyes hírek szerint 2008-ban 1-100-ra bővülő – sorozatban végre utánfutókat és pótkocsikat? Jó lenne! Teljesen véletlen, de Areh pont tegnap frissítette a Desert Thunder V16-kollekciójának oldalát és két új, idei darabot is felsorol a már régebben ott lévő két 2007-es kiadású mellé. Kinéztem a szemem, hogy mi a különbség a valamivel világosabb narancssárga – az is lehet, hogy csak véletlen, vagy a fényképezőgép „hibája” – és citromsárga idei, illetve a tavalyi modell közt, aztán rájöttem. Más a hűtőrács! Az újabbon van pár fura kitüremkedés ott.

Csak a méretarányát, azt tudnám feledni!
Ebben sincs sokkal több műanyag, mint egy reklámöngyújtóban.
Ez még a 2007-es változat, az újnak van pár dudor hűtőrácsán.
NRFB.

6 megjegyzés:

Névtelen írta...

Hello!
Az 1-75 valóban 1-100-ra bővült, és bekerült az XF95-ös DAF (ennek én nagyon örülök! :-D).
Ezen a linken már van egy-két idei darab (de tényleg egy-kettő): www4.webng.com/matchbox
Üdv!
Tamás

Névtelen írta...

hohó... tartalékolnom kell :DDD

Sam. Joe írta...

Hát, feleim! Azt hiszem garantáltan el tudjuk költeni a pénzünket az idén is! Areh-nél fent van már egy csomó 2008-as modell, a Citroen DS-be szerelmes vagyok!

Névtelen írta...

és lesz Mazda 2, meg rendőrségi Impreza, meg ott a DS is, meg egy csomó tök jó járgány :)

Névtelen írta...

Csak az USA szortiment lett 100db a ROW (Rest of World) maradt 75. Sőt a Latin-amerikai is 75. Ha viszont a színvariációkat is nézzük akkor 125:-)

zhal írta...

Ááá, nekem volt ilyen konténeres teherautóm! Ó, micsoda emlékek... Kösz a blogért, ennyi nosztalgia egy napra...! :)