2024/06/03

Matchbox 40th Anniversary Superfast MB-17 - Pierce Dash Fire Engine

Azt hiszem ha Luca Székének elkészítése olimpiai sportág lenne, eléggé medálesélyes lennék a negyvenedik évfordulós Superfast sorozat bemutatásával! Már 15 év van benne és még közel sincs kész!

A Pierce Dash tűzoltóautóval a közelmúltban foglalkoztunk. Az eltérő név ne zavarjon össze senkit, abban a postban magyarázat olvasható erre is, nem csak típusismertető. A negyvenedik évfordulós sor pedig sok magyarázatot nem igényel, pont annyi darabból áll, mint hét darab szimbóla – amiről közismert, hogy egy igen finom hangszer, amit három részből kell összecsavarni – és a Matchbox Superfast sorozat na vajon hanyadik évfordulójára adták ki 2009-ben. A címkefelhőben megtaláljátok a szériára mutató tag-et, de a restek kedvéért elhelyeztem a linket itt is.

Fanyalogtam már a múltban ennek a sornak a kapcsán, hogy olyasmiket vonultat fel, ami nem rossz, nem rossz, de semmi extra egy ilyen spéci sorhoz képest. Nos, jelen darabra ezt nem lehet mondani! Egyrészt gyönyörűen részletes, rengeteg apró elem van rajta kiemelve még abból az időszakból, amikor a Mattel nem gondolta úgy, hogy a szürke az új króm. Másrészt egy valóban létező tűzoltóság színeit viseli – azt nem merem megkockáztatni, hogy pont ugyanilyen tűzoltószert használtak, ezt az információt sajnos nem sikerült kitúrnom. Nevezetesen az USA, Új Mexikó államának, Bernalillo megyei tűzoltósága színeit! Úgy tűnik, hogy változtathattak az emblémájukon, mert a Facebook főoldalukon másfajta szerepel, de nézzétek csak meg ezt a képet! Nem csak az embléma, hanem a fehérfejű rétisas motívum is ott van a nagyon hasonló, fekete-piros festésű tűzoltószeren! Ismét egy rejtély, amit valószínűleg soha nem fogunk kibogozni, hogy hogyan és miért ennek a tűzoltóságnak kerültek rá a színei egy Matchboxra!

Nagyon szép, nagyon részletes, méltó ehhez a sorhoz!

Az, hogy létező tűzoltóság színeit viseli, nekem ad egy plusszt az eszmei értékéhez.

Amikor mg nem gondolták azt a Mattelnél, hogy a szürke az új króm! #regenmindenjobbvolt

Nincsenek megjegyzések: