2023/01/20

Welly Two Pack – Toyota Land Cruiser Prado

Két posttal ezelőtt kezdtem bele a Welly annak a remek csomagjának méltatásába, ami két olyan terepjárót tartalmaz, amik a való életben nem jönnek zavarba attól, ha a plázaparkolónál komolyabb akadályt kell leküzdeniük. Lelövöm a poént: Az előzmény is remek, ez is.

Hányféle a Land Cruiser, számold meg fiam!
A globális piacra dolgozó gyártók könnyedén zavarba tudják hozni az embert, hogy az eltérő piacokon hogyan nevezik ugyanazt. Alapvetően a Prado más piacokon azt a Land Cruisert jelenti, amit Európában is forgalmaznak, megkülönböztetendő attól a még nagyobb (!) Land Cruisertől amit például az Egyesült Államokban. Ez utóbbit nálunk Land Cruiser V8 néven ismert, de hivatalosan nem forgalmazzák. Mi több – legalábbis mikor e sorokat írom –, a Prado Family a nálunk egy felszereltségi szint, mind közül a legalacsonyabb, ami „mindössze” 25 040 000 forintot kóstál. A kedvenc felszereltségi szint nevem a Kakadu, de hasonlóan a háromajtós változathoz is, azt nálunk nem forgalmazzák – vagy ha igen, akkor másként hívják.

A J150 kódú Land Cruiser a negyedik generáció, 2009 óta gyártják – nyilván ráncfelvarrásokkal. Abszolút forgalmazásban lévő modell, tehát mindenféle részletes infóért tessenek kedves lenni a Toyota Magyarország sallangoktól mentes, lényegre törő oldalára elfáradni, van ott minden, mi szem-szájnak ingere. Mivel ez bizonyosan el fog tűnni a jövőben egy modellfrissítéskor, javaslom még a Vezess.hu tesztjét. Kevésbé a Totalcar.hu anyagát, amiből süt, hogy Winkler Robi már ekkor nagyon utálta az egész autós-újságírást.

Fekete és jó!
Ezt a kis Toyotát is pont ugyanúgy és ugyanazért tudom dicsérni, mint a pakkból a Mitsubishit: Minden részlet a helyén – itt még egy „króm” hűtőmaszkot is sikerült reprodukálni –, festékes kiemelések ott ahol kell, a beltér részletes, nem szállít oszlopot és még a kormánykerék is kidolgozott. A felnik erősen emlékeztetnek a nálunk kapható alapmodellen lévőkre és még az alján is felfedezhetőek részletek.

Króm hűtőmaszk, az eredetire hasonlító felnik...

Sok részlet, ahol kell festékkel kiemelve, részletes beltér, kidolgozott kormánykerékkel.

Nem szállít oszlopot sem. 2023-ban ez kéne hogy a minimum legyen. És ez "csak" egy Welly.

Még a nem csillogós oldala is részletes.

NRFB.

2 megjegyzés:

Névtelen írta...

Kár, hogy a méretaránya nem reális. Kb 1,5x akkorának kellene lennie, mint a Pajero.

Névtelen írta...

Pajero: 4219 x 1875 x 1844mm
Toyota Land Cruiser: 4825 x 1885 x 1890mm

Másfélszer. Aha.