2022/05/29

Hot Wheels Little Debbie 3 pack – 1994

Iszonyú régen megvan nekem ez a hármas pack, amit a „Haszonjármű Hétvége” okán mutatok meg nektek, hiszen csak ilyeneket tartalmaz. Húztam-halasztottam róla a postot, mert nem volt lelkem felbontani és mivel találtam a tartalomról jó képeket, nekem már nem is kell.

1994 és 2005 közt négyféle Little Debbie tematikájú promóciós 3-as HW csomag készült. Ezek közül amit ebben a postban láthattok volt az első. Valamiféle postán rendelős módszerrel terjesztették, mint az a csomaghoz mellékelt, Hot Wheels autópályákhoz felhasználható kedvezményes kuponból kiderül. De azt, hogy a csomagot a Matteltől kellett rendelni, vagy a Little Debbie sütik gyártójától nem tudom megmondani. A kupont viszont bárhol, bármilyen üzletben be lehetett váltani – üdv az Amerikai Egyesült Államok fogyasztói társadalmában! Ami a tartalmat illeti, a háromból kétfélét már bemutattunk e-lapokon, de haladjunk sorban!

Delivery Truck

Air France színekben szerepelt már egy ilyen nálunk, abban a postban töviről-hegyire kiveséztem. A hátsó ajtókat leszámítva nem rossz, hasonlóan szép dekorral szívesen vigyáznék még párra.

'32 Ford Delivery

Azon kevés Hot Wheelsek egyike, melyet tudatosan halmozok, mert annyira klassz színekben gyártották őket. Egy-, két-, há'- változatot találtok nálunk belőle.

Hiway Hauler

Ilyenünk viszont nincs egyelőre másik. Általános COE fülkés teherautó, gyanítom szándékoltan hasonlít nagyon sok mindenre, de csak annyira, hogy szeretni lehessen, belekötni dizájnlopásért ne.

Julian a legnagyobb király!”

A bevezetőben már utaltam rá, hogy nem akaródzott kibontani a szettet. Mivel megleltem Julian Hot Wheels blogját, most már nem is kell. Mivel ő megtette a saját példányával és így nála megnézhetitek alaposan a járgányokat. Mi tőbb, fogalmatok lehet arról, hogy mi fán is teremnek a Little Debbie sütik – nekem se volt, nyugi! Tessék átkattintani hozzá, megéri!

Fentebb azt állítottam, hogy összesen háromféle Little Debbie szett készült. Nos a helyzet az, hogy igazából négy. Ebből az első szettből létezik olyan változat is, amiben a járművek nem ezeken a „black wall” kerekeken, hanem hétküllős (seven spoke, 7sp) kerekeken gördülnek és az a helyzet, hogy nagyon jól mutatnak – bár a Ford Deliveryt leszámítva kicsit valószínűtlenek a másik két jármű alatt.

Annyira jó, hogy nekem nem kell kibontanom! Oké, hogy vissza lehetne zárni nyomtalanul, de akkor is. Julian blogjára ott a link feljebb, nézzétek meg nála a járgányokat közelebbről!

Minden forrás 1995-re datálja ezt a szettet - gondolom a benne lévő kupon érvényessége okán -, de a csomagoláson 1994-es keltezés van. Érdekes a figyelmeztető szöveg a jobb alsó sarokban: "Nem Hot Wheels (autópálya) szettekkel való használatra! A kerekeket és a tengelyeket olajozni tilos! A hagyományos olajok ártalmasak ezeknek." Gondolom azért került ez rá, mert a kupon pont autópálya szettek vásárlásához volt felhasználható.

Nincsenek megjegyzések: