2021/03/08

Matchbox GMC Wrecker - UPDATE

A Matchbox GMC Wrecker jó sok példánya szerepelt már a blogon, így különösképpen sok minden írni való nincs már róla, így gyorsan rá is térek a mostani két változatra.

Elsőként egy viszonylag friss - a saját mércéjével mérve  -, 2016-os megjelenésű. Egy New York rendőrségének szolgálati autóit tartalmazó ötös pakkban jelent meg. Összességében nagyon tetszetős, de a fekete alvázzal kicsit semmitmondó az eleje. Újkori példányként spórolósabb a villogó mérete, amit ez esetben kék színben is elfogadnék, még ha ez az ablakok színét is megváltoztatná. Legfőbb újdonsága azonban a legrosszabb is, ez a gémhez és a kampóhoz köthető. Ezúttal ez a két elem egyetlen darabból lett megalkotva, így a játékélményt némiképp lerontva. Nem vészes a dolog, de a régebbiekhez képest azért visszalépés, de gondolom indokot volt ezt megtennie a Mattelnek.

Következő páciensünk is fekete öltözéket kapott, ám még a "régi iskola" szerint készült. Narancs ablak, króm alváz, Convoy kerék és a régi gém. A dekoráció is ismerős lehet, hiszen nem először szerepel már nálunk, csak akkor más volt az alapszín, egész pontosan piros. Az újdonság a kinézetében a Matchbox felirata korlátozódik, ami az autó hátuljára került fel. A fő kuriózuma ugyanakkor maga a csomagolása, ugyanis egy vastag lapos kis könyvecske mellé csomagolták. Sajnos az nekem nincsen meg, de kaptam képeket egy még egyben levő csomagról, így abból is tudok adni egy kis ízelítőt.

Kicsit komor fekete lett az eleje
Oldalról mutat a legjobban
Egy ismert dekoráció, ezúttal fekete alapon
A Convoy-kerék is milyen jól áll neki!
A korábbi színvariációkhoz képet ez a Matchbox felirat újdonság
Jól látható a két gém közötti különbség, ...
... az újabbon bizony nem mozog az a kampó
Együtt a csapat
Ilyen formában van/volt a könyvecske mellé csomagolva
A kilógó rész könnyen leválasztható a könyvtől
Egy könnyed kis történetet kreáltak a vontató köré
A rajzolt GMC némiképp eltér a kisautótól
Egy kis összesítő a Matchbox GMC Wrecker gyűjteményemről, előtérben a gyerekkori példánnyal (1-2 darab sajnos lemaradt a képről)

1 megjegyzés:

Sam. Joe írta...

"A rajzolt GMC némiképp eltér a kisautótól"

Egészen fordos lett, ja. :-)