2011/10/02

Átalakítás: Matchbox Volkswagen 1600TL

Annak ellenére, hogy mennyi rozsdás autót csinálok nem mondhatni, hogy elárasztom vele a blogot. Van is bőven elmaradásom. Ezt próbálom ezzel a kis Volkswagennel is kompenzálni. Azt hiszem ez az a modell amit vállalható állapotban mindenkinek illene birtokolni! Az én esetemben ez három darabot jelent, de egyik sem eredeti állapotú. Az elsőt mutattam is a szunnyadó blogon. Azt még nem én csináltam. Majd a másodikból is készült egy custom.

Ihlet:
Az egész projekt indítója az volt, hogy megláttam a Matchboxaddikton azt az átalakított rendőrt.

Miután olvastam a kommenteket gondoltam rá, hogy én is csinálok egyet, csak megpróbálom az ott fellelt hibákat kiküszöbölni. Ez addig jutott el, hogy lefújtam fehérre és kapott zöld ajtókat. Aztán hosszadalmas szünet. Egy egész nyár kellett ahhoz, hogy újra el kezdjen foglalkoztatni. Innen a végleges elkészülésig már csak pár óra kellett, mivel az alap festés már megvolt. Mivel ez spray-vel lett fújva igen jól föl lehetett pattogtatni az éleken a festéket. Ezután ezeken a részeken először egy kis narancsot, majd egyre sötétebb barnával megcsináltam a rozsdafoltokat. Próbáltam arra ügyelni, hogy ezt ott csináljam, ahol tényleg a leggyakrabban kezdődik a korrodálás. Így a sárvédő alsó része és az ablakkeretek kaptak egy kis „törődést”. Végül még pár olyan helyre, ahol előfordulhat sérülés.

Ahol az ördög lakik
Végül jöttek a részletek. Mivel a fényszóró az alvázból van kialakítva így a „nyakát” fehérre festettem, hogy ez minél kevésbé látszódjon. Aztán jött az index festés. A két ködlámpa azért lett fekete, mert láttam olyan verziót, amin ezek hangjelzőként szolgáltak. A képen még elég jól látszik, hogy mindkét A oszlop el van törve, de ez ennél a verziónál nem is zavaró.

Hát akkor jöjjenek a megszokott szabadtéri képek! Ide egy kis apróság, ha valaki azt szeretné, hogy a hibák ne legyenek olyan láthatóak, akkor álljon egy kicsivel hátrébb és inkább használjon nagyobb zoom-ot. A kép ugyanakkora, de a hibákat nem nagyítja ki olyan nagyon.

Viszonylag távolról fotózva.
A hibák már nem is annyira szembe tűnőek.
Ködlámpából sziréna.
Bajorország rendőrségének címere.
Benne van a top 5 kedvenc customjaimban.

2 megjegyzés:

Sam. Joe írta...

Hű, hű és hű! Én lehet, hogy nem tettem volna rá megkülönböztető jelzést, csak rozsdafoltot a helyére.

porsche írta...

Szerintem nagyon állat lett, lehet oda adom majd a T2-őmet egy kis rozsda kúrára ;-)