2011/10/31

Matchbox MB-38 Ford Crown Victoria Police – UPDATE


Igyekszem érzéssel adagolni a „tök ugyanolyan, csak a festése más egy kicsit” kisautókat. Rendezkedés közben most kezembe ugrott egy olyan típus, ami nagyjából egy hónapon belül már szerepelt itt, de olyan érdekességet vettem észre a festésén, ami miatt végül úgy döntöttem, hogy belefér ez a közelség.

Warranty Officer
Az előbb említett és linkelt postban ott a jármű és a Matchbox történetéből az, ami nekünk érdekes, úgyhogy rögvest az érdekes festésre térnék. A Matchbox rendőrségi járművein a három leggyakoribb motívum a „K-9 Unit” – azaz kutyás egység, ennek a hogy s mintjéről bővebben itt –, „Sheriff” – egy közel sem jellemző példa itt –, és SWAT – Speciális Fegyverek és Fejlett Taktikák.

Ennél a darabnál a Sheriff megvan és a felületes szemlélő itt tovább is siklana, de nézzük csak meg az apró betűt a hátsó ajtón! „Warrant Division”. Én az ilyen ügyekben tök járatlan vagyok, ezért nem tudom, hogy itthon pontosan hogy hívják az ilyesmivel foglalkozó rendőrségi részleget, de az Egyesült Államokban ez a divízió az, amely begyűjti a feltételesen szabadlábon lévő próbaidősöket, hogyha azok megsértik a szabadlábon tartózkodásuk feltételeit, szállítják a jómadarakat az őrs és a hűvös között, begyűjtik azokat, akik ellen érvényes elfogatóparancs van. Nem emlékszem más Matchboxra – sőt, más gyártmányú rendőrségi témájú kisautóra sem – mely ilyen jelzést viselne.

Ez a konkrét darab egy 2006-os kiadású, ötös csomagból való – tehát a címben szereplő számozás ismét a premiermodellé –, és abból a második legvonzóbb darab. (Igen, a Camaro az első.)

Ugyan ez alá a darab alá igazi szekérkerekeket szerkesztettek, nagyon tetszik, hogy nem került rá krómozás, amitől ez egyáltalán nem feltűnő, illetve idézi a szolgálati Crown Vic-ekre jellemző egyszerű, fekete acélfelnit.
 Nos, az eleje egy pöttyet kopasz így, elviselne némi festéket.
 Police, Sheriff, semmi szokatlan.
 Na, de az apró betű! Warranty Division. Nem láttam még másik Matchboxon.
A fényképezőgép döbbenetes részleteket képes kiemelni! Szabad szemmel én bizony nem látom azt a repedést a hátsó szélvédőn!

3 megjegyzés:

pittlaren írta...

Itthon: Körözési/célkörözési (al)osztály.

Tetszik ezzel a festéssel (is). A felni pedig nagyon vagány. Különösen annak fényében, hogy ezeknél az autóknál a festésen kívül, mást nem nagyon szoktak -érdemben - változtatni.

Sam. Joe írta...

Művelt embernek nincs párja! Köszi!

Bacsi írta...

ez a fajta crown vic még hiányzik a készletemből! szép darab!