2011/10/10

Matchboxon kívüliek: Maisto - Boat with Trailer

Ej, daliás idők, amikor a Matchbox készített utánfutókat! És nem csak ám az 1-75 sorban, de Twin Packnek is! A legklasszabb játékszerek voltak ezek, de persze ez még akkor volt, amikor nem kellett attól tartani, hogy egységsugarú Ödönke kiböki a szemét a vonószemmel, hogy aztán egységsugarú szülei szénné pereljék a gyártót, mert az nem tud olyan játékokat gyártani, amivel egységsugarú, de öncsonkításban felettébb leleményes Ödönke nem tud öncsonkítani. Azóta csak hébe-hóba bukkan fel az ilyesmi kedvenc gyártónknál és hát nem is feltétlenül a legfantáziadúsabb kivitelben. Amikor vonóhorgot találunk egy-egy újabb kisautón, azért akkor mindig reménykedünk.

Evangelizáltuk mi már itt régebben is, hogy „vigyázó szemeteket a kínai gyártókra vessétek, mert el-el tud sülni a kezük”. Az alany persze változó, hogy éppen mikor kire, de a Maisto is köztük volt, az biztos. Mi több utánfutó témakörben is köztük volt. Porsche kolléga zsákmányolt egy kitűnő U-Haul trailert, amire azóta is fáj a fogam.

Ezt még nem sikerült bezsákolnom, de a minap az egyik hipermarketben találtam egy másik Maisto gyártmányú csónakos utánfutót – a vicces az, hogy nem a játékosztályon, hanem talán a lisztek között hagyta valaki. Porsche kolléga nem tudom hová jár vásárolni, neki már ez is megvolt egy ideje, le is fotózta, csak az elbeszélő jellegű költeményt nem akaródzott neki megírnia köré ihlet hiányában. Így most közös produktumot láthattok, a képek porschétól, a rizsa tőlem származik.

A fotók elmondják azt, amit én is el tudnék, csak talán azt nem, hogy a két műanyag darabból álló kis motorcsónak még úszásra is képes – míg tele nem megy vízzel a két darab közötti tömítetlen réseken, illetve a karmoknál, melyek összetartják.

A Maisto motorcsónakos utánfutója hiányt pótol, régen láttam ilyesmit neves gyártótól, nem is rossz, úgyhogy beleszerettem és a kosaramban kötött ki a bevásárláskor.

Maisto csónakos utánfutó, NRFB. (Friss Fém... Nem mondom, hogy a Szupergyors [Superfast] valami hű de fantáziadús név volt a Matchboxtól anno, de ez ultragáz.)
Felcsatolásra készen. Semmi extra, tényleg, de talán pont ettől is jó.
A tréler csónak nélkül. Egység sugarú Ödönkék ilyesmivel bökik ki a szemüket, szóval valószínűleg nem sok hasonló készséget fogunk látni a jövőben.
Egy közeli a csónakról. Egy picit úszik, aztán süllyed.
Menetre kész. A vontató szerepében egy Majorette Toyota pickup statisztál, porsche gyűjteményéből. Van hasonlóm, majd egyszer sorra kerül e lapokon.

5 megjegyzés:

matchbox írta...

Talán az egyetlen Maisto-m. Bejön mert motorcsónak:-)
Ja, a címet javítsd ki!

Sam. Joe írta...

Köszi, Porsche közben javította. Én meg más elütést.

RÁJEN írta...

Tecc, kéne ez is.

pittlaren írta...

Erre, a nyugati végeken Maistóból (is) csak az agyongyötört, régi példányok lelhetők fel, pedig egy ilyet simán bevállalnék...

Andrew0807 írta...

Ahogy figyelem, azért néha elő-elő kerül megint pár trailer is.

Bár egyenlőre még csak 5-ös csomagban. Az egyik ilyen a Farm 5-pack a másik pedig az Camping adventures