2011/10/28

Matchboxon kívüliek: Corgi - Ford Transit Wrecker és Porsche 935

Alapvetően igyekszem megmaradni a Matchbox GMC Wreckernél a vontatóautók tekintetében, de igencsak nagy a csábítás más irányban is. Többek között ilyen például a Corgi, Ford Transitból avanzsálódott kampós végű kisautója. Corgi téren igencsak tudatlan vagyok ami a színvariációkat illeti - illetve többek között ebben is -, de volt egy ami tetszett és azt fel is írtam a beszerzendők közé. Néha felbukkant a látókörömben olyan kivitelű darab, de a dolgok sosem álltak úgy össze, hogy magamévá tegyek egyet közülük. Aztán jött a véletlen, a magyar íbéjen valami miatt a keresőbe a "Corgi" szó került, és már hozta is találatként az alábbi Porsche logós Transitot. Nagyon megörültem neki, hiszen ilyen színváltozatban még nem találkoztam vele, gyorsan le is csaptam rá.

A kisautó igencsak jó kidolgozásnak örvend, az autóra jellemző minden kis részletet megtalálunk rajta. A szélvédője átlátszó, de a vezetőfülkében semmi érdekeset nem találunk, így ugorjunk át a platóra. Itt kapott helyet az autó lényeges eleme, a gém. A Matchbox GMC-hez képest jóval kidolgozottabb, masszívabb, még egy csörlődobozt is kapott a tövébe. A kampó rögzítési kicsit fura módon lett megoldva, de a lényeg, hogy tökéletesen ellátja feladatát, amihez könnyebbség, hogy a gém le-fel mozog. Figyelemfelhívásként fényhidat is kapott, ami külön műanyag elem a fülke mögött, kidolgozása jó, anyagválasztása viszont csapnivaló, valami üvegszerű jobb lett volna a gém anyagánál. Persze ezt feledteti velem a tranyó festése, aminek fehér színe és piros-kék dekorációja - a Porsche logóról nem is beszélve - igencsak jól passzol a már korábban mutatott dobozos verzióhoz. Illetve ez nem egészen így van, a wrecker ugyanis már jócskán besárgult eredeti fehérségéhez képest, szinte már a német taxik színében tündököl, a maga pár kopásával együtt.

Mivel így már kezd összeállni egy jó kis versenycsapat gondoltam a fotózáshoz kéne oda egy versenyautó is, így hát előkerestem a a Corgi féle 935-ös Porschémat, ami nem a zöld. Ez fehér és szintén a Kremer Racing csapatába tartozik, igaz a német zászló mintájára készült csíkozás kicsit elüt a Fordokétól, de annyi baj legyen.

Kicsit már sárga szegény
A kerekek talán egy kicsit lehetnének nagyobbak
Nincs sok túlnyúlása a kampónak
Jól ellátja feladatát
Kremer Racing Team
A Shell kagyló is a gyengéim közé tartozik

2 megjegyzés:

Sam. Joe írta...

Ha nincs a cimbijei között, nekem fel sem tűnik az, hogy nem szándékosan van német taxi színe.

A Philippe Salvet az valami divatizé, de mi lehet a "fentartott szám" a 935 elején?

porsche írta...

Azt én sem találtam, csak az eredeti versenyautókat amikre felkerült.