2010/06/17

Matchboxon kívüliek: Hot Wheels 1969 Dodge Charger UPDATE

Nem voltam túl jó véleménnyel a Hot Wheels 1969-es Dodge Charger modelljéről, ami főként a nyitható motorháztetőnek volt köszönhető. Mivel elég hiánypótló számomra ez a darab, így nem tudtam ellenállni, az idén felbukkanó változatának, főleg, hogy a festése jóval szebb, mint a fentebb linkelt fehéré. Nem a normál sorozatban, hanem egy Mopar Mania névre keresztelt ötös csomagban kapható, ami a színén kívül kivitelében is eltér a korábban kapható daraboktól. Ez a változás pedig nem más, mint az, hogy immáron nem kukkanthatunk be a motorház alá, azaz már nem nyitható. Nem hittem volna, hogy fogok ilyet mondani, de ezúttal kifejezetten örülök ennek, de ha egyszer nem tudták jól és szépen megvalósítani a nyithatóságot, akkor inkább hagyják a csudába - pedig a motor szépen sikerült. Illesztési hézagok persze továbbra is akadnak, de a legrondábbat sikerült orvosolniuk.

Talán a legszebb részlete az autónak a B oszlop
Már innen is látszik a fő különbség a két modell között
Ha nem tudjuk szépen megcsinálni, akkor inkább hagyjuk ...
... a nyitható motorháztető készítést

4 megjegyzés:

Névtelen írta...

Azt hiszem kisautókat nyitogathatósra csinálni szinte mindig csak így sikerül, legfőképp ha olcsón akarják megúszni, és akkor nem is beszéltünk a sok öntési meg festési hibáról amik bizony szintén rontanak az összképen!
Amúgy ilyen hibák például a régi klasszikus angol Matchboxoknál is előfordultak, illesztési problémák ott is voltak, nem beszélve a rengeteg aránytalanságról! (Viszont ezzel együtt is volt hangulatuk, ami mostanra szinte teljesen eltűnt!)
Ugyanakkor vannak kevesen, akik a nyitható részeket is jól kivitelezik, de ők a drágább kategória, min. egy Hot Wheels árának kétszereséért, pl. Johnny Lightning!

Sam. Joe írta...

Azt írod: "Viszont ezzel együtt is volt hangulatuk, ami mostanra szinte teljesen eltűnt!"

Szerintem meg éppen hogy most kezd ez a régi hangulat visszatérni. Citroen DS, Willys Jeep, Karmann Ghia, Mini és a többi.

Andrew0807 írta...

Szerintem is kezd feljönni valamennyire.Bár még a régitől mesze vannak.

porsche írta...

A fejlődést én is érzem, az MB és a HW részéről egyaránt.
Nyitható alkatrész eddigi legszebb végeredményével múlt vasárnap találkoztam, hamarosan megmutatom.