2009/12/18

Matchboxon kívüliek: Minichamps Bentley Continental GT

Régóta tervezek egy írást a Minichamps 1:64 sorozatáról. A tegnapi cikk kapcsán megint eszembe jutott, a Bentley remek alkalmat kínál az összehasonlításra. Persze mint minden összehasonlítás, ez is sántít, a két modell eltérő célközönséget vesz célba, s az áruk sem egyforma. A Matchbox alapvetően játék, szemben a Minichamps-al ami inkább modell. A Minichamps 1:64 sorozata idén jelent meg, eddig 12 utcai autó, s pár versenyautót tartalmaz. Vannak köztük csak változatok, ennek a Bentley-nek is kijött a cabrio verziója is. A Bentley Continental GT-ről amit lehet már elmondtak előttem, ahhoz nem tudok hozzá tenni semmit.

A csomagolás a szokásos Minichamps design, a modellt roncsolás mentesen ki tudjuk szedni a dobozából, hogy szabadon gyönyörködjünk benne. Tegyük meg, érdemes!
A kidolgozás nagyon részletes a kerék is ehhez a modellhez készült, nyoma sincs általános keréknek. A lámpák, a hűtőrácsok nagyon szépen kidolgozottak, minden apró részlet a helyén van.
A beltér is hasonlóan igényes, színben is passzol az eredeti kocsi utasteréhez. Az ülésen még a bőrkárpitozás mintája is látható.
A műszerfal is ki van dolgozva, a műszerek és a levegőbefújók is láthatók. Egyedüli hiányosságként a rendszám hiányát tudom megemlíteni.

4 megjegyzés:

RÁJEN írta...

Nagyon klassz, ezzel a sorozattal én is szemeztem, egyszer majd talán...

PMGabi írta...

Árban nagyon súlyos? Ismerve a cég 43-as modelljeit - gondolom ez sem lehet olcsó...

matchbox írta...

10€ darabja. Nem olcsó, de annyira nem vészes szerintem.

Sam. Joe írta...

Vadmalac!