2009/12/30

Matchboxon kívüliek: 2009-es Shell V-Power promo Ferrarik

A mostani két kisautó teljesen kicsit idegen a blog fő csapásirányától, azonban tudnak valamit, ami egy kicsit ide köti őket. Bizonyára mindenki látta már a tévében a reklámjukat, hogy mit vehetünk egy kis felár ellenében 25 liter Shell üzemagyag vásárlása után. Én speciel mindig a Shell-nél tankolok, de nem szoktam gyűjteni az ilyen promos cuccokat - elvégre többnyire olasz vasakat kínálnak -, ez most azonban megfogott., ugyanis valahonnan ismerős volt nekem ez a kanyarodásos téma. Hamar beugrott, hogy a Corgi anno csinált hasonlót, ez annak az ötletnek a modernizált/egyszerűsített továbbgondolása. Azt Computacar-nak hívták, és lyukkártya segítségével lehetett neki előre megadni az útvonalat, emitt már három gomb áll a rendelkezésünkre. Nem annyira kifinomul ez a módszer, de játéknak tökéletesen megteszi. A hajtása sajnos nem elektromos, hanem egyszerű hátrahúzós technika, de ennyi pénzért szerintem ez is rendben van. Hely hiányában egyenlőre csak rövidtávon próbálhattam ki, de jelentem működik, élvezetes kis kikapcsolódást biztosít, főleg ha az ember le is tölti a hozzá való kiegészítőket, akadályokat - utóbbit azonban könnyen talál otthon hozzá az ember.

Összesen hat Ferrari típus közül választhatunk - az F1-es autó nem kanyarodik -, a véletlen folytán én pont azzal a két járgánnyal rendelkezem (eddig), amik a reklámban is szerepelnek. Igényesen kidolgozott, ám teljes egészében műanyag a karosszéria, szerencsére nem mindegyik piros. A kidolgozottság gondolom erős követelmény lehetett a Ferrari részéről, ugyanis a dobozok hátulján sorszámozott, hologramos Ferrari Official Product matricák vannak. Ennek tükrében tényleg semmilyen részlet nem hiányzik a visszapillantókon kívül az autókról, az első, műanyag lámpákon még a vetítőlencsék is kivehetőek. Az ablakok átlátszatlan feketék, de ez érthető is, azonban az ablaktörlőket nem spórolták le róluk. A küllős felnik gumiköpenyeket kaptak, így a hajtás és a kormányzás is biztosítva van a megcsúszás ellen. ha fémből lennének, mehetnének akár egy vitrinbe is, így azonban csak szép játékszerek a csemetéknek, mely ideális a gyerek Ferrari mérgezésére.

Ferrari F430 Scuderia
Ferrari 599 GTB Fiorano
A doboz hátulján a teljes kollekció
Részletgazdag modell
Minden lényeges elem festett
Szerencsére nem piros
Innen jól látszik a szokatlan, légterelős C oszlop
A szelíd és a gonosz
Az F430-as szélesebb...
... és alacsonyabb is
Itt található a lényeg, az irányítópult

4 megjegyzés:

RÁJEN írta...

Hiányolom a házivideót. Én is mostanában vettem egy ilyet, de a kislányom elkunyizta. Az valami világosabb szürke rettenet, asse tudom, melyik típus. Olaszban nem vagyok otthon...

porsche írta...

Videó hely hiányában nem készült. Majd melóban megpróbálok csinálni egyet jövő héten, addigra nyomtatok hozzá "gyári" kellékeket is. Tegnap gyarapodtam szüleim jóvoltából még kettővel (az egyik az ezüst), csak még távol vannak tőlem.

Zsizso írta...

RÁJEN: Szerintem az 612 Scagletti

Sam. Joe írta...

Porsche Ferrarikról ír! Hová lesz ez a világ!? 8-)))