2009/09/20

Matchbox MB-20 Police Patrol – UPDATE

Az utolsó börzéről amire engedett a pénztárcám kimerészkedni kísért haza ez a darab. Az MB-20 Police Patrolnak nevezett, amúgy Range Roverről már olvashattatok itt, úgyhogy sok újat nem tudok róla elmondani. Ami ebben a darabban izgalmas, az jól látszik rajta: Japán rendőrségének színeibe öltöztették!

Felettébb valószínűtlen, hogy a szigetországban ez a típus valaha is teljesített volna szolgálatot a rendfenntartó erőknél, de ettől függetlenül nekem tetszik – meg ugye hivatalosan ez nem is Range Rover. Rájen kolléga halmozza a rendőrségi járműveket és nála számos, valódi japán rendőrségi járművet mintázó autó megtekinthető. Az ő gyűjteményén is nyomon követhető, hogy bár az összes jármű követi a fekete-fehér színezési sémát, a rajtuk látható szimbólumok már közel sem azonosak. Jó lenne ha valaki felvilágosítana a különböző feliratok jelentéséről, mert amikor meggugliztam akkor több olyan fotót leltem amin olyan jármű szerepelt, amin más írásjelek voltak, mint ez a három a Matchbox oldalán. Az viszont egyöntetű, hogy a rendőrség jelvénye – lásd bal felső sarok – minden járművükön megjelenik, leginkább a hűtőrácson, ott ahol amúgy a jármű gyártójának emblémáját várnánk.

MB-20 Police Patrol, japán rendőrségi színekben. Japán kiadás - bár ez nyilvánvaló.
Jól megfigyelhető a szervezet jelképe a motorház tetején.
Charlie Mack 8-12 dollár közé taksálja ezt a darabot, amivel közel sem a legdrágább MB-20.
Ezen a Daihatsu Mirán találtam olyan szimbólumokat, mint a Matchboxon. A képtalálatok közül inkább többön, mint kevesebben voltak eltérő jelek a járművek oldalán.

5 megjegyzés:

RÁJEN írta...

Ez a kiadás nekem nagyon tetszik!!!
Bár tanultam japánul, a feliratok megfejtésében sajnos nem tudok segíteni :(

Sam. Joe írta...

Valahogy nem vagyok rajta meglepve, hogy neked bejön! 8-)

Ikarus 256 írta...

Erről is lehúztak pár bőrt, de egyáltalán nem zavar, mert tetszik japán rendőrként.
Úgy fest, hogy nekem is van egy japán kiadású autóm, és az a durva, hogy eddig is megvolt. Egy Ford GT-ről van szó, aminek az elején valami ragadozó macska képe van. Azt hittem, hogy Apa vagy egyik barátja ragasztott egy Jaguart az elejére, de múlt héten találkoztam egy ilyennel a neten, és az japán volt. Magyarázat is van, hogy kerülhetett Apához japán MB: nagybácsija Japánból egy-egy Matchboxot hozott neki és testvérének. Már csak a másikat kéne megtalálni!

Sam. Joe írta...

Hűűűű! Postot!!!

AndrewBoy írta...

Vagy pl ez: http://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/4/4c/Mazda_RX-8_police_car_in_Tokyo.jpg A kevencem...