2009/09/26

Matchbox MB-64 Ground Breaker

A Matchboxnál nagy hagyománya van a "no-name" modelleknek. Ez ügyben három eset szokott előfordulni, van mikor egy korábbi, eredeti nevén futott modellt alakítanak át névtelenné, magán a modellen olvasható a márkajelzés, de a Matchbox kínálatában más néven szerepel, illetve vannak a teljesen fantáziamodellek, mint amilyen a most bemutatott Ground Breaker elnevezésű buldózer is.

2007-ben jelent meg az 1-75-ös katalógusban MB-48 néven, sárga színben, és sárga tolólappal. A következő évre lejjebb csúszott a számozásban, MB-59 lett és narancssárga. Idén folytatta a hanyatlást és MB-64 alatt találjuk meg ismét sárgában de fekete tolólappal. Az 1-75-ön kívül számos 3-5-10-es pakkban is szerepel, különféle színvariációkban. A vonóhorog létjogosultságát a Hitch 'n Haul sorozatban való feltűnése magyarázza. Kidolgozása szerintem elég jól sikerült, részletgazdagsága is kielégítő, még a motorra is vethetünk pillantást. A tolólap két állásban rögzül, így felemelt tolólappal is tologathatjuk. A hátulja kicsit béna lett, főleg a vonóhorog megvalósítása révén. A legnagyobb hiány, az a lánctalp, ami csak imitáció, ugyanis négy darab nagyon vékony keréken gurul. Nem szoktam fantázia szülte modelleket venni - ez az első -, de nem bántam meg, mivel szerintem jól néz ki, kitűnő rakománya lesz egy lowboy trailernek.

Matchbox MB-64 Ground Breaker
Munka közben
Sajnos a lánctalp csak imitáció
Vonóhorog is van
Egy hasonló igazi

1 megjegyzés:

Ikarus 256 írta...

Nekem egyedül a premiermodell van meg, de nem is vágyom a többire. A "TP" verzió gyenge lett szerintem. Milyen dolog az, hogy egy buldózer húzzon még egy munkagépet egy tréleren?