2009/09/08

A bazi nagy, csere levlista - UPDATED

UPDATE: Köszönöm szépen a visszajelzéseket, nyilvánvalóan igény van egy ilyen dologra. Megvizsgálom a technikai feltételeket, meg lehetőségeket és tudatom veletek a fejleményeket.

Autómodell börzés kalandozásaim során elég hamar ráébredtem arra, hogy ott viszonylag nehéz cserébe bonyolódni a szaktársakkal, mert a felvonulók egy része inkább kalmár, mint gyűjtő. Persze nincs ezzel baj, csak hát ugye a stílus, meg az arc mérete mind-mind olyan dolgok, melyek el tudják venni a hablelkű gyűjtő kedvét attól, hogy megpróbálkozzon a vackainak a cserében történő felhasználásától. A minapi börze kapcsán Rájen kolléga is valami hasonló következtetésre jutott – az élménybeszámoló megtekinthető itt, a hozzászólások fogyasztása is ajánlott.


Azt hiszem, van megoldás a problémára. Vagyunk itt páran, akik már bonyolódtak egymással üzleti kapcsolatba, megvan a bizalom és még ha esetleg a csere nem is jönne össze, mi a fenyőért tápolnánk online piactereket azzal, hogy a pár száz forintos vackainkból még nekik is adjunk pénzt?


Tehát a nagy kérdés, hogy volna-e igényetek egy olyan levelezőlistára, ahol az itten törzsközönség, a leginkább potens cserepartnerek tömörülnének?


Mondom az előnyöket:

  • Tiszta, száraz, kellemes érzés, ott van minden információ e-mailben, amit az ember jobbára minden nap néz és nem kell hozzá különböző fórumokat, meg blogokat nézni.

  • Bejáratott, megbízható csatornák. Ezen kívül tudjuk hol laksz és ne lepődj meg, ha levágott versenyló fejet találsz az ágyadban probléma esetén.

  • Kellemes társaság, hasonló érdeklődési körrel.

Mondom a hátrányokat:

  • Nagyon örülök annak, hogy a Matchbox Memories blog a picit több mint három éves történetében egy afféle béke szigeteként vészelte át a viharokat a tahóság óceánjában. (Hú, sírok a saját képzavaromon.) Mindig az volt a hozzáállásom, hogy ez nem demokrácia, hanem kőkemény diktatúra, aki rongálja az én, meg az ide látogatók kedvét, az repül, mint a gerely. Fontos megjegyeznem, hogy sohasem kellett diktatorikus lépéseket foganatosítanom, de más levlistákon szerzett élményeim kapcsán csak úgy tartom elképzelhetőnek a dolgot, hogy erősen szabályozott legyen a részvétel. Egy az admin, aki ha kell rendet vág. Pont.

  • Új tagok csak a T. Közönség egyetértésével vehetőek fel, mint réges-régen, egy messzi-messzi galaxisban az 3lit3z BBZ-k korában.

  • Mindenféle satnya szolgáltatóról nem lehet feliratkozni a listára, csak olyan levélkezelőtől, aki nem szemeteli tele a listát visszapattogó levelekkel, hogy a négy megányi képtől összetojta magát a postafiók, jajj-jajj.

Nagyjából ennyi a nagy ötlet. Mit szóltok? Van ilyesmire igény?

7 megjegyzés:

beczl írta...

Na ná hogy van. Régi szép idők. levlisták, BBS-ek. :-) Komolyra fordítva a szót nekem is van számtalan olyan modellem amit a vaterán nem akarok kufárok kezére adni, kidobni sincs szivem, így csak a port fogja. Viszont szívesen elcserélnén, vagy egy "gyűjtőtársnak" szívesen átadom még ingyen is. :-) Én támogatom az ötletet, minden tekintetben.

PMGabi írta...

Van. Jó. Ötlet. Kell. Egy ilyen. Uff. bszéltem. ;))))

Zsizso írta...

Én is támogatom, csak nincs elcserélnivalóm.

dancergee írta...

Mindenképp támogatom :)

Sam. Joe írta...

Bocsánatot kérek a késlekedésért és a viszonylagos csendért, de tegnap elmúlt otthon a net és az új szolgáltató csütörtök estére ígérte, hogy működni fog az új.

Vettem, hogy van rá igény, felderítem a lehetőségeket.

Névtelen írta...

Szerintem is jó ötlet lenne. :)

Andrew0807 írta...

Csatlakozom.Nekem is lenne pár gépem.