2009/08/26

Matchbox MB-24 Shunter UPDATE – Pop goes the Diesel

Nagyon régen, még a kezdet kezdetén írtam az MB-24 Shunterről. Tulajdonképpen nem is az volt az első alkalom, amikor megjelent e lapokon, hiszen a legelső igazi postnak is része volt a teljesen műanyag változat. Egészen eddig tartott, hogy sorra kerüljön a zöld változat ebből a tolatómozdonyból.


Mint az jól látható, ezzel bizony játszottak és nem csak különböző sérüléseket szedett össze, meg elvesztette az egyik első ütközőjét, de a piros matricáit is elhagyta valahol. Nem is tudom miért, de valahogy jól áll neki ez az ütött-kopottság. Olyan igazi, üsd-vágd munkaeszköz külsőt kölcsönöz neki, de természetesen egy tökéletes darabnak jobban örülnék.


Szerintem minden gyűjteményben vannak olyan darabok, melyet csak addig tartunk meg, míg nem sikerül egy jobbat keríteni belőle – ezeket hívja a szaknyelv „fillernek”, azaz kitöltőnek. Az én ilyen darabjaim nem szoktak ide kerülni, de kíváncsi lennék a véleményetekre arról, hogy jelenjenek-e meg az ilyen nem teljesen tökéletes darabok itt, vagy sem. (Tessenek szavazni!)


Hogy miért került oda az a buta szóvicc? Arról meg álljon itt pár videó!


Matchbox MB-24 Shunter, azaz tolatómozdony.
Szegény, "jó munkásember" már kapott rendesen élete során.
Az oldaláról már rég eltűnt a "D 1496-RF", vagy "Rail Freight" matrica.


Pop Goes the Weasel, a gyerekdal.

Pop Goes the Diesel, egy rész Thomas a gőzmozdony kalandjaiból.

Pop Goes the Weasel a 3rd Bass-tól. Nyomokban Peter Gabriel Sledgehammerjét tartalmazza. (Mert a szívemen viselem a zenei képzésteket is!)

3 megjegyzés:

RÁJEN írta...

3RD BASS alap!!! Piros pont beírva.
A vonatok amúgy hidegen hagynak, bár a kislányom vonat-mániás...

porsche írta...

A vonatok engem sem igazán hoznak lázba, de ez így kopottan jól néz ki, így igazi munkagép jellege van. Amúgy az MB-t nem értem, volt jó pár mozdonya, de vagonból elég szűk volt az ellátottság. Bár jobb is, hogy nem erőltették:)

Névtelen írta...

Szerintem nyugodtan szerepelhetnek fillerek is, elvégre ők is ugyan olyan Matchboxok, mint a többiek, csak jobban elbánt velük az idő.