2009/08/29

Matchboxon kívüliek: Realtoy Porsche 911 GT3 RS

A Realtoy modelljeit biztosan sokat ismeritek, itt is volt már róluk szó. Egy Hong Kong-ban bejegyzett cég gyártja őket, meglepően jó minőségben. Persze azért a Matchboxnak még nem kell tőle tartania, mint konkurencia, de az árát szerintem mindenképpen megéri. Érdemes rá odafigyelni, rengeteg olyan modelljük van, amit egyik nagyobb gyártó sem mintázott meg. A mostani modell is ezek közé tartozik, mely jóval a Matchbox gyűjtésem előtti időből származik. Az oka, hogy eddig miért nem mutattam be, az a Matchbox idei Porsche GT3-asa, kíváncsi voltam a párhuzamra.

Méretaránya teljes egészében a Matchboxoktól megszokott, 1:60-as átlagot mutatja. Kézbe véve a könnyűsége egyből feltűnik, nincs benne túl sok anyag. Ettől eltekintve kidolgozása példás, egyetlen apró részlet sem hiányzik róla, igaz az első spoiler és a küszöb kicsit elnagyolt, de kivehető belőle az eredeti jellegzetes formája. Az első légbeömlők valódiak és festettek, azonban a csomagtér előtti légbelépők már csak festettek. Csomagtartóról nem hiányzik a Porsche embléma sem, azonban a lámpák csak egy elnagyolt, egyszínű festést kaptak, de nem feledkeztek meg az oldalsó irányjelzőkről sem. Az oldalára áttérve: elsőnek a hatalmas dekorcsík tűnik fel, mely hibátlan. Nem hiányoznak a tükrök és a kilincsek sem, no meg a fenekén trónoló hatalmas, feketére festett hátsó szárny sem. Hátul a lámpák szintén egyszínű festést kaptak, a pótféklámpát is belevéve. Van típusjelzésünk, festett kipufogónk, illetve egy gyengén sikerült rendszámtáblánk is. Az összes ablakkeret fekete festést kapott, az üvegek víztiszták, így pompás belátás nyílik a beltérre, amely nem marad el a külső részletgazdagságától. Részletes műszerfal, középkonzol, küllős kormány, erősen kagylós utcai sportülések, kézifék, váltó. Hátsó ülések nincsenek - ahogy az eredeti modellen sem -, egyedül csak a bukócsövet hiányolom. A kerekei jól néznek ki, elég kemény műanyagból vannak, szörnyű hangjuk van a gurításkor - szerencsére nem szoktam tologatni -, nem is gurul messzire. Összességében egy nagyon tetszetős, részletgazdag modell.

Realtoy Porsche 911 GT3 RS, NRFB
Egyszerű, de nagyszerű
Minden részlet kifestve
Példás beltér, már amennyire látszik
A tamponozás nem tökéletes a lámpánál
Az elejénél a Matchbox jobban odatette magát
Változatok, egy témára
Egy ilyen kép hiányzott a fekete bemutatójából
Jó, nagyon jó, WTF???
A Realtoy ezt a modellt vette alapul
A Matchbox GT3-as RS verziója

2 megjegyzés:

Andrew0807 írta...

Ha a kereke piros lenne és a lámpa elől ki lenne festve megvenném.

AndrewBoy írta...

Nekem abszolútt bejönnek a Realtoy autók! Sokat vettem belőlük és sztem nem ritka h jobb mint az MB! Főleg a Subaru Impreza WRX STi. Egyébként beltér kidolgozásban az MB sehol sincs sajna