2009/08/24

Elcserélném! - UPDATE

A hosszú hétvége a gyűjteményem fel nem dolgozott darabjainak szállíthatóvá – papírba göngyölés, kartondobozba helyezés – tételével telt. Eközben elém ugrott számos olyan duplikátum, amitől szabadulnék.


ELKELT! MB-08 De Tomaso Pantera. Ha nem lenne picit sérült az egyik oldalon a matrica rajta, akkor 80 százalékos állapotú lenne, de sajna sérült, így csak 70. Jelzem, egy semmivel sem jobb állapotú másikat tartottam meg, úgyhogy egy teljesen gyűjteménybe illeszthető darabnak számítom ezt is.


MB-56 Hi-Tailer. Nagyon nagy kár, hogy sérült a matricája. Azt leszámítva sok baja nincs. A matrica sérülése miatt 65 százalékos állapotot szavazok meg neki.


ELKELTEK! MB-12 Citroën CX. Ebből rögvest kettő is van. Az egyik 99,9 százalékos állapotú, a kép mutat rajta olyan hibákat, amit én szabad szemmel nem látok, de ez simán lehet attól, hogy természetesen megint csak borongós időben sikerült fotóznom. A másik komoly folytonossági hiányosságokat mutat a festésében. Éppen azon a határon van, hogy lehet, hogy nem adnék pénzt egy ennél jobb állapotú darabért, ha csak ilyenem lenne. Viszont egy átszínezési projekthez meg talán túl jó is.


MB-06 F1 Racing Car. Sajna a bukókerete törött – ha a teljes alkatrész hiányozna belőle, nem is lenne feltűnő, így az – és a festése is mutat hiányosságokat. Átszínezési projekthez ajánlott.


ELKELTEK! MB-55 Volkswagen T2 busz. Sértetlen blisterben, tökéletes állapotban. Egy könyvelési hiba folytán ebből sikerült két (!) felesleges darabot is felhalmoznom! Aki lecsúszott róla, annak remek alkalom a pótlásra. Az utóbbi 4-5 év egyik legjobban sikerült darabja a Matchboxnál! (Bocs a pocsék képért, de mivel tökéletes, nem nagyon van rajta mit nézni.)


ELKELT! MB-49 Ford Crown Victoria. Tökéletes állapotban, bontatlan, amerikai nagy blisterben! Az talán még érdekesebbé teszi, hogy a blister hátulján ott van a kínai forgalmazó hologramos matricája és a kínai leírás. Ez a darab Sanghajból került pici hazánkba – kapaszkodjatok –, az Egyesült Államok érintésével. (Körbementem tavaly augusztusban a föld körül, mint Willy Fogg, csak én egy picit gyorsabban.) Csak annak adom oda, aki leteszi a nagy esküt, hogy nem bontja ki, mert ezt, így dobozmentesíteni vétek. (Ez a kép is vacak lett, de mint fent.)

7 megjegyzés:

Névtelen írta...

Engem a Hi-Tailer érdekelne. Esetleg csere az autóim közül? (a blogomon a Vatera lógóra kattintva) Vagy ha nincs olyan, amire elcserélnéd, akkor esetleg mennyiért adnád el?

PMGabi írta...

A Crown Vic melyik festésű?

Sam. Joe írta...

PMGabi: Késéssel jelennek meg a kirakott képek a diavetítésben, de ha rákattintasz, akkor mindig az album teljes tartalmát látod.
Mondjuk, most már lényegtelen, elkelt.

Zsizso írta...

Tudsz képet küldeni a Citroen-ekről? Köszi

Sam. Joe írta...

Zsizso: Ööö... Nem írtam le, de szokás szerint, a használtautó-kereskedés diavetítésében megcsodálhatóak. Kattintásra bazi nagyban is.

PMGabi írta...

Kössz! :(

Sam. Joe írta...

Ez volt a tizenhetedik ilyen bejegyzés, azt hittem mindenki ismeri ezt a dolgot. A jövőben majd figyelek rá és kiírom, hogy hol vannak a képek. Tényleg sajnálom, bocs.