2007/08/26

Matchbox Peterbilt Update – High Riders / Supercharger / Monster Wars

Könnyű dolgom lesz, mert egyetlen kivétellel csak új változatokról „kell” beszámolnom azok közül a Peterbilt teherautók közül, melyeket már bemutattam ITT. Két új festésére tettem szert az MB-5 Petrol Tankerből, egyre az MB-23 Tipper Truckból és valami teljesen újra abból, ami e legutóbbira hasonlít leginkább. Ismét Charlie Mack segített ki tájékozatlanságom ocsmány posványából. 1984-ben a Matchboxnál úgy döntöttek, hogy beszállnak a Monster Truck üzletbe és High Riders / Supercharger néven piacra dobtak számos nagykerekű járgányt. 93-ban leállították a sorozatot, de 1994-ben ismét elővették akkor már Monster Wars néven. Azt a darabot, amire szert tettem, Charlie SC-15-A Big Pete-nek hívja és három különböző verziót is említ, amelyek között az enyém nem szerepel. Ez két dolgot jelenthet. Vagy megint belenyúltam valami ritkába, mint a Super G.T.-k esetében – jelzem, írtam Charlie kiadójának, ők meg is ígérték, hogy továbbítják neki a levelem, de azóta sem írt vissza egy „köszit” legalább –, vagy valaki kicserélte szürkére a billenőplatót.

MB-5 változatok.Szegénykék eléggé viharvertek, de igazándiból mindig sokkal többre becsültem azokat a darabokat, amik ugyan nem tökéletesek, látszik rajtuk, hogy egy kissrác sokat játszott velük, de nincsenek halálosan lelakva.

MB-23-ból egy szép darab. Legnagyobb bánatomra a legnagyobb attrakciója, a hűtőmaszkon kialakított lukakhoz csatolható tolólap hiányzik.

SC-15-A Big Pete. Szürke billenőplatót nem említ Charlie Mack. Kár, hogy a kipufogók felső végét lenyisszantotta az eredeti gyerkőc tulajdonos.

7 megjegyzés:

Unknown írta...

Hülye kérdés, de külön azt a panelt, amin a kipufogó van, nem lehet kapni?

Sam. Joe írta...

Hát, van olyan teljesen lelakott, gyakorlatilag szemétnek tekinthető másik Peterbilt-em - nincs lelkem kidobálni őket, akármilyen betegek -, amiből át lehetne tenni ezt az alkatrészt. A probléma csak az, hogy ahhoz szét kéne szedni, a két szegecset, ami összetartja eltávolítani, majd valahogy újra összefogatni a két dabot. Inkább ez a problémás, mert elképzelésem sincs, hogy azt hogy kéne.

Névtelen írta...

A kiadónak hiába irsz. Irj inkább Charlienak. Bár a könyvben nincs benne az összes variáció. A katalogusában benne van minden, a könyv csak kivonat.

Sam. Joe írta...

Nos, az történt, hogy a kiadónak írtam, akik rögtön válaszoltak is és megigérték hogy továbbítják a levelem. Na, azóta néma csend. Nem fogok rosszul aludni tőle, de ha én vagyok Charlie, azért dobtam volna két sort, hogy "Köszi, de már ismerem." Mindegy, nincs jelentősége.

Névtelen írta...

Próbáld meg a www.charliemackonline.com cimen.

Sam. Joe írta...

Hát... Ha az illető hölgynek arra volt energiája, hogy visszaírjon, hogy továbbítják neki, akkor gondolod nem tette meg? De egy gyenge pillanatomban lehet, hogy előásom amit írtam és elküldöm az oldalán keresztül is. Amúgy - szerintem - ritka egy igénytelen oldal Charlie jelentőségéhez képest. Ha én lennék az ő helyében cikinek érezném.

Sam. Joe írta...

Ja és persze köszi a tippet!