2024/08/26

Siku 0806 Police Van (Mercedes-Benz Sprinter W906) Rendőrség

A közelmúltban írtunk a Siku, DHL színeket viselő, Mercedes-Benz Sprinternek látszó tárgyáról. Az is menő – Vanitiszesek, szevasztok! – de itt a folytatás, ami még nagyobb menőség!

A fentebb linkelt postban megtalálható a típusismertető, ezért legyetek kedvesek visszakattintani. Nagyon nagyra értékelem, hogy most már két pedigrés gyártó is van, akik egy olyan relatíve kicsi piacra is készítenek lokalizált termékeket mint a miénk. A Majorette mentőjárműveit annak ellenére is szerettük, hogy jellemzően olyan típusokra készítettek magyar festést, amik a valóságban nem léteznek, sőt teljesen elképzelhetetlenek. (Továbbiak ITT, meg ITT és még ITT is.)

Ezzel szemben a Siku Sprinteréhez hasonlót használ, vagy használt a magyar rendőrség – lásd a fotót alább. Kicsit más kivitel, de azt gondolom ennyi bőven belefér! Klassz játékszer, de van két olyan megoldás rajta, ami nagyon nem tetszik! Mutatom alább:

Attól különösen klassz, hogy hazánk rendőrsége használt ebből a generációból való, bár eltérő kivitelű kivitelű Sprintereket. Lehet összehasonlítani a festések eltéréseit. (Kép: "Rendőrségi bevetési mikrobusz, 2018 Terézváros", Wikipédia)

Ő sem kapott csillagot a nózijára!

A jellegzetes Hella fényhíd van a tetőn, ami mifelénk nem jellemző.

Eltér a kivitel, de legalább a gyártmány és a típus egyezik.

A festés is eltérő, de legalább a motívum több mint hasonló.

Ú, azért ez így nagyon béna!

Az oldalajtó a balkormányos kivitelnek megfelelő helyén.

Mintha nem is lenne "beüvegezve" az oldala, pedig de! Ez az ajtómegoldás nagyon "olcsó" és igénytelen! Megkockáztatom, hogy méltatlan a Sikuhoz!

NRFB.

Nincsenek megjegyzések: