2024/08/28

Matchbox 9 Pack - Porsche 914 60th Anniversary

Nem tudom, hogy ki hogyan van vele, de én mindig bajban vagyok a különféle multipakkokkal, mert a szűk gyűjtési köröm miatt többnyire csak egy kisautó szokott belőlük érdekelni. A hármas- és az ötös csomagok még nem is annyira kritikusak beszerzési szempontból, de a kilenc- vagy a tízes válogatások már inkább! Főleg itt az anyagi része a problémás, hogy a tartalmából azokkal mi legyen amikre nincs szükségem. A kisebbekkből ha "emészthető" a tartalmuk, akkor azért el szokott fogyni ismerősi körökben a maradék, de nagyobb csomagnál ez már macerás. Meg ott több szokott lenni a "sallang". Persze lehet várni, hogy felbukkan az áhított darab bontva a kiszemelt csomagból börzén vagy online piactéren, de ott is felárral kell számolni. Változó, hogy melyik éri meg jobban. Könnyen előfordulhat, hogy egyáltalán nem látok eladó példányt a kívánatos darabból, ha meg még is, akkor gyakran ott van vele az ember, hogy jobb lett volna eleve megvenni a bontatlan csomagot üzletben.

Az alábbi kék Porsche 914-es egy kilences csomagban jelent meg 2013-ban. Amikoris a Matchbox a hatvanadik évfordulóját ünnepelte. Ezen is felbukkan a 60th Anniversary logó a hátsó csomagtartó fedélen, ami nem csoda, hiszen a pakknak ez volt az exkluzív kisautója. Sem abban az időben, sem később nem láttam belőle sehol eladó példányt, aztán kis várakozás után megrendeltem egy nemzetközi piactérről. 

Sajnos az útközben másfelé vette az irányt, így nem kaptam meg, az eladó szerencsére az árát visszaadta, de a Matchboxnak jobban örültem volna. Később is csak hébe-hóba bukkant fel, de már főként az amerikai kontinensen, így elég drága mulatság lett volna megvenni.

Nemrég azonban rám mosolygott a szerencse, ugyanis egy hazai aukciós portálon felbukkant, licitáltam rá és mint láthatjátok, már nálam is van! Nagyon örülök neki, tetszik ez a kék szín annak ellenére is, hogy a logó és a Porsche felirat elvitte az összes lámpa festést, amit azért meg szokott kapni abban az időben.

Ráadásul ezzel a darabbal teljessé vált ez a sor - az ekkori állás szerint -, vagyis mindegyik Matchbox Porsche 914 variációból sikerült begyűjteni, igaz, hogy nincs is belőle túl sok.

Jól áll neki ez a kék szín

Mindenféle lámpa festést nélkülöz

A Matchbox 60th Anniversary logó és a Porsche felirat jól összefoglalja, hogy milyen kisautókat szeretek gyűjteni

Nincsenek megjegyzések: