2024/08/18

Matchbox 2020 Convoys 8-8 International LoneStar Cab and Rocket Trailer with Express Delivery

A Matchbox Memories hűséges olvasói pontosan tudják, hogy nem vagyok elragadtatva a Matchbox legfrissebb kamion sorozatától a Convoystól. Nem véletlen, hogy lassan is haladok a bemutatókkal, mert nem lelem bennük a kedvem maradéktalanul. A júliusi, 2020-as Convoys poszthoz bár nem kapcsolódik közvetlenül ez a mostani, annyiban mégis, hogy ez is ugyanabból az évből való, szintén amerikai import.

A Lonestar vontató már szerepelt e lapokon, egy későbbi, 2022-es kiadásban. Sajnos most sem fogtok sokkal jobb és részletesebb képeket látni róla, mint akkor, mert ez is marad NRFB.

A rakétaszállító és kilövő utánfutó azonban abszolút újdonság! Abban a formájában debütált, ahogy postunkban láthatjátok. Bár némileg hasonlít az ős-Convoy, lowboy alapokra építkező rocket transporterére, teljesen új öntvény. A jó hír, hogy az „alváz” fémből van, a rakétaszállító és kilövő keret műanyag. Igen, ez előrelépés, az egész miskulancia felállítható 90 fokban és kilövőként is funkcionál. Nyilván a rakéta leemelhető a kilövőről. A Lamley Group más büdzséből gazdálkodik mint én, ők felbontották a saját példányukat és alaposan be is mutatják „működés közben”. Azt kell mondjam, hogy ez, így egészen tisztességes játékszert ad ki, szóval olyasvalami, ami a Convoys szériában erősíti a szabályt.

Ki merem jelenteni, hogy a hozzá mellékelt Express Delivery truck, Matchbox inkarnációját tudományos alapossággal mutattuk be a múltban, még akkoriból amikor javarészt fémből volt, egészen addig, míg javarészt műanyaggá alakult. A fentebb linkelt Lamley postban ezt is kielemezték alaposan, ezzel a motívummal már szerepelt egy „Mission Force : 2012 – Space Crew” nevű szettben – elég érdekes pakk, alább mutatok róla képet majd. Amit a Convoyshoz csomagoltak, egészen kis mértékben eltérő változata annak.

A 2020-as Convoys sorozat utolsó tagja, a nyolcadik a nyolcból. NRFB.

Kicsit közelebbi a tartalomról.

Nem hiszem, hogy a Lonestar engedte volna króm helyett szürke hűtőmaszkkal megjeleníteni a nyergesvontatóját!

Annyira furák nekem ezek a "csőrös", amerikai nyergesvontatók, fekhely nélküli, rövid fülkével!

Némileg emlékeztet az ős rakétaszállító Convoyra, de teljesen új öntvény a félpót. Meglepő módon fém.

A felépítmény műanyag. Komoly fejelesztés, hogy nem csak szállítja a rakétát, hanem mivel 90 fokban felállítható, kilövőállás is!* (*A rakéta nem képes repülni, segítségével nem állítható földkörüli pályára műhold és robbanófejet sem képes hordozni. A rakétaüzemanyag nem tartozék.)

Az Express Delivery van devolúciójával...

...tudományos alapossággal foglalkoztunk a múltban.

Onnantól, hogy javarészt fémből, egészen addig, hogy javarészt plasztikká vált.



Minimális eltéréssel már ebben a 2012-es szettben is szerepelt. Érdekes pakk ez, van ebben minden! Skybusters, Working Rig és 1-xxx is. (Utolsó két kép: eBay)

Nincsenek megjegyzések: