2024/08/04

Majorette Volvo FMX Garbage Truck

Már nagyon-nagyon régen alapvetéssé tettük azt a megállapítást, hogy a kukásautó menő, minden magára valamit adó kisautógyártónak kötelező jellegű gyakorlat. A Majorette parádésan megugrotta, de van vele kapcsolatban egy érdekesség.

A Majorette Volvo FMX családja engem beszippantott – előzmények a linken. Jelen post tulajdonképpen elintézhető lenne azzal, hogy „van már szemeteskocsi változata is, éjjá-éjjá-ó, lehet továbbhaladni”. És akkor jön az a bizonyos DE.

Az alváz megegyezik a korábbi háromtengelyes változatokéval, de változtattak a fülkén. Kapott borostyánsárga figyelmeztető jelzéseket a tetejére. A Matchbox Memories a fényhíd-ipar elkötelezett támogatója, mint az közismert, ezért ennek mi örvendezénk vala. Illetve ez egy új szín, fehér fülkével nem volt még Volvo FMX a Majorettenél. A szeméttömörítő hátulja nyitható, ami a mai „védjük meg herpeszes Ödönkéket saját maguktól” világban egészen nagy szó.

Ami viszont nagyon fura, hogy mikor e sorokat írom július elején, sem a Majorette weboldalán nem jelenik meg ez a verzió, sem a letölthető, 2023-ra datált katalógusban nem szerepel. Az utóbbira van magyarázat, nyilván 2024-es modell és az idei még nem jelent meg. De hogy a weboldalon ne legyen fent azért fura. Én is úgy jöttem rá, hogy van, hogy a családomnak összeállítottam egy születés- és névnapi kívánságlistát és elém vetette magát az egyik online webáruházban.

A fehér teljesen új szín a Volvo FMX fülkéjének a Majorette-nél. Sajnos eléggé lebuktatja, hogy oszlopot szállít.

Kapott borostyánsárga figyelmeztető jelzéseket a tetejére! A Matchbox Memories elkötelezett támogatója a fényhíd-iparnak, ezért üdvözöljük ezt a tényt!

"A tiszta az zöld". Aha. "Mennyire zöld?"

Az alváz megegyezik a korábbi, háromtengelyesekével.

A szeméttömörítő hátulja...

...nyitható, ami manapság nagy szó!

A felépítmény szimmetrikus,...

...de az alváz nem az.

NRFB.

Nincsenek megjegyzések: