2023/05/08

Matchbox Autobahn Express IV 5-pack – 2019 Audi TT RS Coupe

Szerintetek melyik gyakoribb: Hogy a Matchbox gyártásban lévő modelleket, vagy már kifutottakat mintáz meg? Én az utóbbira tippelek. De hogy egy autó ennyire vagány és még gyártásban is van?! Na, az ritka!

RennSport
Az Audi kétajtós sportautó története 1998-ban kezdődik és mára már a harmadik generációját gyártják. Én soha nem értettem a fanyalgókat, akik felfésült Golfnak csúfolták a TT-ket. Azt még csak-csak adom, hogy az első generációt a gömbölyded formái miatt „lecsajosautózták”, de a 2006-tól gyártott második-, a 2014-től gyártott jelenlegi, harmadik generációra meg végképp nem lehetne ráfogni.

(Kép: Audi sajtófotó)
 
Típusismertető ügyben egy szót sem kell szólnom, mert egyrészről készen áll instant fogyasztásra a Totalcar-os új autó teszt, alább Vályi Pista még TC-s korszakából származó videó beágyazva, illetve nem mellékesen az Audi magyarországi oldala a típussal.
 

Tökéletes játékautó!
A történeti hűség kedvéért azért belinkelném ide a korábbi TT nemzedékekről szóló postjainkat. A legelső TT generáció, Realtoy/Fast Lane értelemzéséről itt találtok postot. Közös első-második generációs post a Matchbox és a Realtoy feldolgozásokról pedig itt terül el.

Mit emeljek ki rajta? Szuper részletes, a legkisebb RS-embléma is a helyén van. Világítótestek festékkel kiemelve elől-hátul, spoiler, diffúzor, minden a helyén. A kerekei ugyan ötküllősek – szemben az eredeti hétküllősével – de erősen emlékeztetnek arra, amit az igazi autón látni. A beltér részletes – kár a pizzakormányért, de lassan már megszokom.

2021-ben debütál az 1-100 sorban, mint MB-16. Világoskék és szép, nekem gyanús hogy az eredeti „turbókék” nevű uni-fényezést hozza. 2022-ben MB-49, piros és szintén szépséges, egészen biztos vagyok benne, hogy ez pedig az eredeti „tangóvörös” metálfényezése akar lenni. Ugyanebben az évben a Germany Collection-be is bekerül, narancssárgában. Ez nem gyári fényezés, de igazából az van, hogy – ha jól értem – felárért bármilyen színűre lefényezik a gyárban a TT-ket.

Ez a mostani, pedig a „mítoszfekete” nevű metálfény és szerintem a legvagányabb mind közül. Ebben a színben csak ebben a pakkban szerepel. Eddig mindegyik verziója alatt ugyanaz az ötágú „felni” volt, mint ezen, de ezen és a narancssárgán már nem krómszínű, hanem... Ööö... A csuda se tudja, hogy pontosan mi ez a szín, de ezért vannak a képek.

Ez az ötös csomag szerintem kiemelkedően jó összeállítás. Ha objektív akarok lenni akkor pont ez, a TT RS az, ami kiemelkedik még a négyből is!

Feketében a legvagányabb!

A játékautó kategória megfizethető végéről azt hiszem ez tökéletes.

Ezek a sötét felnik elképesztően jól állnak neki!

Lassan megszokom a pizzakormányokat...

Részletek, részletek, részletek!

Családi körben.

Nincsenek megjegyzések: