2021/02/17

Matchbox Thank You set

Sajnos a mi hobbinkra is rányomja bélyegét az egész világot sújtó járvány. Börzék, kiállítások maradnak el mindenhol, a korlátozások miatt sokkal kevesebb gyűjtő társsal találkozunk. Szomorú aktualitása van ennek a készletnek még most is. 2019-ben a Covid-19 járvány első hulláma keményen érintette az USA-t. Ekkor határozták el a Mattelnél, hogy karácsonyra kiadnak egy készletet, azok előtt tisztelgésül akik a lezárások alatt is biztosították a mindennapi életet. Csak a Mattel webshopjában volt kapható és már előrendelésben elkelt a korlátozott példányszámú kiadás.

A doboz hét modellt tartalmaz.

  • Airblade Helicopter
  • Electric Delivery Van
  • 2016 Ford Interceptor
  • Garbage Truck
  • International Ambulance
  • Scania Tactical Command Center
  • Express Delivery

Új öntvény nem készült, mind már létező, korábbi modell új festéssel. A helikopter a repülős-, a Scania pedig a Working Rigs sorozatból származik. A többi pedig 1-100 széria. Szerintem egész jól sikerült a meglévő modellekből kiválogatni a releváns darabokat. Jó, hogy nem felejtették ki a szállítókat akik mindent hoznak-visznek, majd a szemetesek akik a hulladékot eltüntetik. A rendőr és a mentő pedig kötelező darab egy ilyen készletben.

Köszönet a Mattel-nek ezért a készletért, de még nagyobb köszönet azoknak akik helytállnak ilyenkor is!

2 megjegyzés:

Sam. Joe írta...

Nagyon értékelem, hogy sem a szemeteseket - a legkeményebb munkák egyike, ami ugyan az egyik legfontosabb is mindenféle egészségügyi megfontolásokból, ámde az egyik legkevésbé megbecsültebb - sem a futárokat nem hagyták ki ebből. Szép gesztus, a szett meg nagyon klassz.

porsche írta...

Nagyon korrekt válogatás, tényleg benne van aminek benne kell, hogy legyen.