2015/04/22

Matchbox 75 Challenge: MB-26 4x4 Chevy Van

A Matchbox az 1997-es évet kicsit feldobta azzal, hogy az éppen aktuális 1-75-ös sorból, egy limitált kiadású sorozatot is készített, mely a 75 Challenge nevet kapta. Jellegzetessége, hogy minden autó aranyszínű, és a bliszterébe belecsomagoltak egy dobozt is. Így abban az évben tulajdonképpen két 75-ös sor jelent meg az Egyesült Államokban.

Persze ezt még tudták fokozni egy kis extrával, mert ha vettél öt ilyen arany színű kisautót, a mai fogalmaink szerinti szelfit készítettél a társaságukban, majd elküldted nekik postai levélben, akkor reménykedhettél, hogy azon 750 szerencsés közé fogsz tartozni, akik megkapják a 76-ik speciális modellt - ami egy gumikerekes 1957-es Chevy - és felkerülsz a Matchbox honlapjára.

Hasonlót követtek el a negyvenedik évfordulós kiadásnál is. Számomra ebből 75 kisautóból kettő az, ami igazén érdekes, ebből sikerült nemrég az egyiket birtokba vennem, ami nem más, mint az alant látható 4x4 Chevy Van, ami - tőlem nem megszokott módon - egyelőre marad bontatlan.

Ilyen színű az összes modell a sorozatban
A bliszter hátoldalán egy rövid ismertető a kihívásról

Nincsenek megjegyzések: