2013/12/12

Matchbox Chevy Van - UPDATE

Sokáig nem kedvezett a bolygók állása ahhoz, hogy újabb darabokat tárjak elétek a gyűjteményemből, de most sikerült egy szabad negyed órát erre áldoznom az életemből. Kivételesen nem Porsche lesz terítéken - amit gondolom a címből egyből észrevettetek -, hanem a másik nagy kedvencem, a Chevy Van és annak leszármazottai. Kapásból a legérdekesebbel kezdeném, amit a legutóbbi börzén szúrtam ki és habozás nélkül el is hoztam a kedvező árfekvésnek köszönhetően. Ez egy klasszikus narancs kivitel, amiből már volt itt néhány, különböző csíkokkal. Ezen mondjuk konkrétan egy árva csík sincs, a narancs festésen kívül mást nem kapott. Nem mondanám extra ritka kivitelnek, mert nem túl nehéz belebotlani ilyenbe, így nyilvánvalóan szándékosan adták ki mindenféle minta nélkül. A különlegességet azonban még is hordoz magában, ugyanis nem a neki való blisterbe csomagolták. Ha jobban megnézitek a feliratot, akkor láthatjátok, hogy az egy 4x4 Chevy Vannak készült, ezért is olyan szellős a buborék. Ennek a kis gyári hibának köszönhetően marad bontatlan, legalább is egyelőre még biztos.

Következő versenyzőm egy Mansel pakkból származó Williams Reanault dekorral ellátott példány, aminek nem kevésbé örülök, ugyanis elég kevés versenycsapatos festésű változatom van még, konkrétan ez a harmadik.

Ha már említve lett az emelt hasmagasságú, 4x4-es kivitel, akkor abból is mutatok egyet, ami a huszonharmadik National Truck-in alkalmából került megalkotásra a Matchbox részéről 1995-ben - a 21-ikre készült darabot itt láthatjátok. A pasztel színeket nélkülöző dekorációval megáldott Chevy kapott egy hozzá illő dobozt is, amitől kicsit exkluzívabb benyomást kelt.

A sort egy ötös pakkból származó Breakdown Van-nal zárom. Ez a csomag 1996-ban került piacra, City Life fantázia néven, elég jól összeválogatott típusokkal. A fekete-piros párosítás mindig ütősen hat, amit még egy egyszerű fehér dekorral igyekeztek teljesebbé tenni.

Egy pucér Chevy Van
Ez bizony rossz blisterbe került
Fura, de passzol hozzá a kék hűtőmaszk
Erős a kontraszt a monokróm dobozhoz
Matchbox falván minden vontatós non-stop dolgozik

1 megjegyzés:

pittlaren írta...

(narancs)sárgulok az irigységtől :-)