2013/02/06

Matchbox Intercom City Breakdown Van

A Matchboxnál 1991-ben úgy gondolták, hogy feldobják kicsit a Motorcity sorozatukat, azt egy kicsit interaktívabbá teszik. Ennek eredményeként jelent meg 1992-ben egy nagyméretű játékszett, hozzájuk passzoló kisautókkal. A szokásos Matchbox autópályákhoz és garázsszettekhez képest annyi volt a különbség, hogy bizonyos helyeken egy kis kidudorodás volt az úttesten. Ez a rész volt az újdonság, ugyanis ha egy Intercom-os kisautót áttoltunk felette, akkor hirtelen életre kelt az egész szett, világított és hangokat is adott. A kisautókhoz különféle hangok dukáltak, amit az aljukra eszkábált vonalkód szerű rendszer keltett életre. Sajnos ilyen "város" híján ezt nem tudom nektek bemutatni, de szerencsére Zsolt_T3 nem volt rest anno kipostolni a saját példányát

Sajnos pontos információt nem sikerült begyűjtenem, hogy pontosan melyik modellek lettek felruházva vonalkóddal, de asz tuti, hogy az egyik kedvencem, a Breakdown Van beválogatásra került. Ahogy láttam, kétféle megoldást választott a Matchbox a vonalkódok elhelyezésére: vagy új alváz készült az adott modellhez, vagy csak egyszerűen utólagosan felhelyeztek rá egyet - gyanítom utóbbi a fém alvázas modelleket érintette. A neon narancs színű - és éppen ezért nehezen fotózható - Chevy magas hasmagasságát nagyban lecsökkenti az új alkatrész, ami teljesen elfedi a korábbi feliratok, így például a modell nevét is.

UPDATE: Ati73 jóvoltából fogadjátok szeretettel a Matchbox Intercom City-s autók listáját, letölthető formátumban. Az Matchbox forum oldalát mindig elfelejtem átvizslatni, pedig tudom, hogy rengeteg információ kitúrható onnan.

A hovatartozását egyértelműsítő logót is kapott
 
Megküzdött a fotómasinám ezzel az árnyalattal
Ettől lesz Intercom City-s egy Matchbox

3 megjegyzés:

pittlaren írta...

Szép találat, hol sikerült?

Irigylésre méltó:)

Nekem a Dakota, meg a mentő van meg, de ezt is minden további nélkül bevállalnám.

porsche írta...

Asszem vatin lőttem.

Sam. Joe írta...

Jé! Én mindig azt hittem, hogy ez valami indukciós technológia, nem vonalkód.