2012/11/19

Matchboxon kívüliek: Yatming - Wrecker

Yatming kisautókkal manapság szinte mindegyik nagyobb áruházban vagy játékboltban összefuthatunk, ám aki gyűjtői szemmel nézi a kisautókat, az valószínűleg keresztül is néz rajtuk. Többnyire én is így vagyok ezzel - bár azért van itthon pár darab modelljük -, mivel minőségileg igencsak elmaradnak a Mattel termékeitől, ami mondjuk az árukra is igaz. Ettől függetlenül azért néha érdemes végignyálazni az akasztókon levő kínálatot, mert sokszor akad köztük tetszetős vagy hiánypótló darab. A most bemutatásra kerülő autómentő számomra mindkét kategóriát képviseli, bár igazából donorautónak vettem - vagyis vehetek még egyet - és nem azért, hogy eltegyem így ahogy van.
Tartott mindez odáig, amíg ki nem bontottam, ugyanis a csomagolásában gagyibbnak tűnt az egész. Kézbe véve már jóval jobban fest az egész, szép a festése, a műanyag elemek kidolgozása is, mindenhol sorja mentes. Persze a műanyagok minősége nem alulmarad a drágább kisautókétól, főleg ami kerekeket illeti, talán azok a leggyengébb pontjai. Elölről ránézve egyértelműen a Hot Wheels Ramblin' Wrecker volt a kiindulási alap, bár a hasonlóság lekorlátozódik a hűtőrácsra és a lökhárítókra, a kasztni többi része már más vonalvezetésű. Az átlátszó szélvédők egy elnagyolt, de elfogadható belteret rejt, ám a lényeg a fülke mögött található. Az eddigi gémes vontató autóimhoz képest ez teljesen más felépítésű, ugyanis ezen nincs gém, csak a "lopós" vontató rész - vagyis a kerekeknél emeli meg az elvontatni szánt autót. Emiatt a részlete miatt vettem meg, mert nagyon tetszik, hogy más, mint az eddigiek. Szerencsére elég szorosan mozog ahhoz, hogy megtartson egy másik autót, ám érdemes valami pehelysúlyú - mondjuk egy másik Yatming - járművet rátenni vontatmánynak, mert hiába fém a fülke, elég könnyű ahhoz, hogy elemelkedjenek az első kerekek a földtől. A vontató rész az bírja, bár gondolom egy idő után az is kikopna és laza lenne, nálam ez már valószínűleg nem fog bekövetkezni.

 Innen nagyon jól mutat
 A dupla fényhíd kicsit mulatságos rajta
 A hátsó része miatt tetszett meg igazán
 Kapott csörlőt is
 Figyelni kell, hogy milyen súlyú autót tesz rá az ember
Yatming - Wrecker

5 megjegyzés:

wmormo írta...

Nekem a színösszeállítása kimondottan tetszik.

Névtelen írta...

Akkor már inkább a Maisto kínálatából válogatok, főleg, hogy ott igencsak tetszetős darabok is vannak, de a minőségük hol ilyen hol olyan. A Yatmingra, legalábbis az ilyesfélékre 20 forintot is sokallok, ami meg ki is néz valahogy az is rendszerint kopírozás, pl. a Tomicáról.

Sam. Joe írta...

A Yatming legalább támogatja a fényhíd ipart! 8-) Ha nem ilyen béna kerekek lennének alatta, nem lenne vele bajom. Persze, koppintás, de nem rossz.

RÁJEN írta...

És pont olyanos a lámpái, illetve az egész front, mint a HW noname lakóautómnak! Hoppá.

porsche írta...

Rájen: Persze, hiszen azt is Larry Wood alkotta meg, mint a linkelt Ramblint.