2012/11/17

Matchbox MB-51 Ford Crown Victoria Taxi

Úgy gondolhatták a Matchbox "szakemberei", hogy a második generációs Ford Crown Victoria modelljükből már elegendő számú nínósautó készült, így fel kéne kicsit dobni. Mivel az adott típust a rendőrség mellett a taxitársaságok is előszeretettel vásárolták, kézenfekvő volt ez irányú átalakítása. 2009-es 1-100-as sorozat katalógusában az 51-ik helyen már ilyen formában köszönt ránk vissza.  Amint azt a rendőrségi kivitelnél is, most is sikerült számomra a leginkább preferált változatban beszerezni, vagyis a premier modellt. Ezt a preferáltságot nálam a színével nyerte el, ugyanis sárga, szinte már Yellow Cab. A sárga színt pöttyös mintákkal és egy taxira illő feliratokkal dobták fel. A szürke lökhárítók közül az elsőn visszaköszön a rendőrmúltja, bár van olyan taxis aki tesz fel ilyen vasakat előre, sőt, a hátsó lökhárítót is meg szokták támogatni ilyennel. A külső mellett azonban a beltér is elárulja származását, ugyanis a bilincses és a fánkos első traktus változatlan maradt. Ami viszont változott, az a tető "felépítménye", ugyanis onnan nyilvánvaló okokból száműzték a fényhidat és egy túlontúl nagy - legalább egy kicsivel lehetne kisebb - TAXI feliratú táblát biggyesztettek a helyére. Szerintem ez a személyfuvarozós Vic gyenge pontja, nem lett túl szép. Az rendben van, hogy adottak voltak az eredetileg a fényhídnak kialakított rögzítő nyílások a tetőn, de szerintem sokkal szebben is megoldhatták volna a dolgot. Ettől függetlenül azonban az összkép tetszik, ezért sem tudtam ennek a darabnak ellenállni.

Nem igazán követi a tető ívét a hatalmas TAXI tábla
Jók ezek a felnik ide is, de ilyennel lenne az igazi

9 megjegyzés:

wmormo írta...

Az a tetőjelző így odadobva nagyban rontja az összképet, ráadásul annak a felületére is reklámokat szoktak tenni (amit itt egy matricával meg lehetett volna gyönyörűen oldani), ezért is idegen talán a megformázott túlzó méretű taxi felirat.

Sam. Joe írta...

Gyanítom az vezette a kezüket, hogy majd Code2/Code3-nak milyen jó is lesz ez. Egyetértek wmormóval, ez nem szabadjelző, ez reklámhordozó kéne hogy legyen. Üvölt valami matricáért ide, viszont a domború "Taxi" feliratra szerintem nem lehet szépen matricázni.

porsche írta...

Igen, matricából vagy valami vastagabb/erősebb kéne rá, vagy előtte ki kéne tölteni a TAXI bemélyítést, hogy sík legyen a felület.

Egyáltalán vannak még mostanában Code2/Code3-as Matchboxok?

Unknown írta...

Sziasztok!
Nagyon kedvet kaptam a kisautó-átalakításhoz, ez főleg nektek köszönhető, nagyon inspiráló munkáitok vannak. Azt szeretném megkérdezni hogy valamelyikőtök meg tudna e engem tanítani egy-s-másra. Örülnék ha valamelyikőtök felvenné velem a kapcsolatot, de akár többen is taníthattok ; )
Előre is köszönöm!
e-mail címem: makaimark@freemail.hu

Sam. Joe írta...

Kérlek az Átalakítás suli első részénél a kommentekben tedd fel a kérdéseid, hogy mások is tanulhassanak abból, amit kérdezel!

http://matchboxmemories.blogspot.hu/2012/11/atalakitas-iskola-i-resz-szetszedes.html

Névtelen írta...

Sajna ez tényleg nagyon gagyi taxitábla, a villogóknak szánt lyukakat kellett valamivel kitölteni, de a megoldás olcsó és esetlen lett, ez nekem is rögtön feltűnt, mihelyst először a kezembe került: nemcsak a felirat nem smakkol, de a tábla is furcsán előreesik a szélvédő fölé, mert a tábla bakjait középre pozicionálták, talán hogy ne törjön le könnyen, amik a villogó elől lévő lyukaiba illeszkednek. Így viszont egy újabb, Matchboxéknál gyakori másodmodellbeli esztétikai bakit követtek el (lásd pl. a mostani lakókocsit), de láthatóan ez nem különösebben rázza meg őket.

Ja arra azért ugye senki nem számított, hogy a Matchbox majd szép valódi papírmatricát fog taxitáblákra ragasztgatni?!? (Hangos kacaj!)

wmormo írta...

>>>Makai Mark
A tanítási sorozat hamarosan folytatódik, figyeld a blogot

Sam. Joe írta...

Névtelen / Charlie Brown: Mondott valaki ilyet? Nem mondott! Nyilvánvalóan utólagos átalakításról volt szó! Már megint úgy járatod a szád, hogy nincs sebességben az agyad!

Névtelen írta...

Nem baj, nem sértődöm meg. Nyilván utólagos átalakításról van szó, hisz ahogy én is mondtam arra kár is várni, hogy majd a Matchbox fogja szépen megcsinálni. Amúgy hajrá, sok sikert hozzá!