2012/04/25

Matchboxon kívüliek: Hot Wheels Rig Wrecker és Semi Fast II

A Hot Wheels Rig Wrecker nekem meglévő példánya a nem éppen visszafogott festése ellenére is belopta magát a szívembe, így amikor pár napja lehetőségem adódott két újabb színvariáció beszerzésére nem haboztam. Elsőként kezdeném a szebbik kivitellel, ami pont a lángmintás utáni évben, vagyis 1998-ban volt kapható. A fehér alapszínen a fő motívum egy "kockás" zászló, ami a többi felirattal egy versenypálya belszolgálatos vontatójának tekinthető. Kerekei kicsit sportosabbak a kelleténél, de szerintem összességében jól mutat. A másik ismét egy fekete darab, ám ezúttal a lángnyelvek helyett egy szolidabb céglogó köszön vissza rajta, főként arany színben, mindez az ezredfordulóból. Utóbbi szín sajnos a kelleténél nagyobb szerepet kapott, ugyanis minden krómozható elemet bearanyoztak, még a háromküllős kerekeket is. Szerencsére a gém fehér lett és nem nemesfém színű. A fekete és arany kombináció összepasszolását nem vitatom, de ebben a formában csak a dekoráció erejéig mutat jól - szerintem. Persze ellenállni így sem tudtam neki.

A két Ford vontató mellett jött egy harmadik is, igaz az se gémmel, se billenthető raktérrel nem rendelkezik, neki más jutott. Nagyon más, mégpedig egy giganagy motor és egy hatalmas légterelő leledzik rajta rakományként. Persze egyik sem szállítmány, hanem a kamion szerves része, feltehetőleg valami gyorsulási versenyre átalakított példány lehet. A motor megvalósítása elég részletesnek mondható, szépen vezették el a kipufogó leömlőit is, és a váltóról sem feledkeztek el, azonban a jármű összhatását tekintve borzalmas az egész, jócskán eltúlzott rettenet négy évvel ezelőttről - szerencsére azóta nem csináltak belőle több variációt. Beszerzését tekintve egy kis mentséggel szolgálhatok, ugyanis szeretnék belőle egy nyergesvontatót csinálni, kedvet kaptam Viktortól.

 Ez a "csopolt" fülke még mindig tetszik
 
A dekoráció nagyon eltalált
 
Itt is megtaláljuk a már korábban megismert eszközöket
 A túlzott aranyozás nem tesz neki jót, főleg, hogy kétféle árnyalatban is fellelhető
 A festéssel szerintem semmi gond nincs, az még tetszetős is
 A fülkéig még semmi gond
 Talán egy tengerjáró hajóból került ide ez a motor?
 A hátsó szárnyról se feledkezzünk el, bár mérete miatt elég nehéz is lenne
 Úton a műhelybe

3 megjegyzés:

Viktor írta...

A fehér gép tetszik, a többinek a színével nem vagyok kibékülve a tuning változat meg nekem egyenes szörnyű. Annak viszont örülök hogy jó ötlettel szolgáltam hozzá, neked. Az enyém azóta annyi változáson eset át hogy körömlak lemosóval lemostam a matricákat róla. Így most csak kék.Öregíteni nem akarom sőt lehet hogy a pótkocsit is újra festem szürkével. A MB is ezzel a két színnel dolgozott akkor. Majd meglátjuk.

Névtelen írta...

Pont ez az aranyszínű van meg nekem is, nekem tetszett annak ellenére, hogy semmije nem működik. A motorost én is láttam és gondolkoztam, hogy megvegyem, de valahogy nagyon idétlen az egész, úgyhogy nem tettem.

pittlaren írta...

A Wrecker-ek tetszenek, a bazi motoros torzszülött viszont nem. Kár, hogy a gémek nem mozgathatók...