2008/04/30

Matchbox Hitch ’n Haul: Construction Zone - UPDATED

Januári Twin Pack beszerzésem másik darabja a szintén 2006-os Construction Zone. A motiváció azonos, a két arányos, kifestett figurára fájt igazándiból a fogam, hogy kicsit feldobjam a fotóimat. Ami a kiegészítőket illeti, ugyanaz az ábra, mint a Speed Bump-nál: a figurák okék – bár azért a cső és vödör-kombóval romboló melós engem Scwarzenegger kormányzóra emlékeztet a Commando elejéről, ahol ő ezt farönkkel és láncfűrésszel mutatja be. A terelőbóják ugyanazok mint a másik csomagban, tényleg legalább a piros-fehér csík elférne rajtuk.
A citromsárga Isuzu Rodeo nekem nagyon tetszik. Abban a kérdésben, hogy ez mikor került az 1-75 sorozatba zavarban vagyok. Egyfelől Areh-nál egy jókora kupac van belőle, és elég nagy a zűrzavar, hogy mikor és hol jött ki először és milyen fedőnéven. Az világos, hogy ez a modell a világ különböző csücskeiben Isuzu MU Wizard / Rodeo, Opel / Vauxhall / Holden Frontera és még Honda Passport néven is futott, hogy a kétajtós verzió neveire ne is pocsékoljuk a biteket. A Matchboxnál is futott Opel Frontera és Isuzu Rodeo néven is, de szégyen ide, szégyen oda, én az 1-75 UK guide-on nem leltem meg sem így, sem úgy. (Aztán meglett, az 1995-ös évben, mint MB-59.) Az alváz nem segít, mert pusztán egy 1994-es keltezés és Isuzu Rodeo elnevezés olvasható ott. Nem mernék magasabb összegű fogadásokba bocsátkozni, de mintha az első generációt elevenítené fel a Matchbox a hosszú nevű holmiból. Van egy olyan sejtésem, hogy ezt a darabot is külső beszállítóval gyártatta a Mattel, mert ennek az alján is ott a „2056 EA”, ami outsorce-olt – de szép szó – gyártóra utal. Külön érdekesség a tetőn a csomagok közt a Convoy sorozatra jellemző kerék. Egy szó mint száz, nekem tetszik, klassz játékszer. Most tűnt csak fel, hogy mind a csomagolt állapotról készült kép, ami a linkek között lévő brazil oldalról van, illetve az Areh-nél lévő verzió eltér attól, ami nekem volt a Twin Pack-ben! Nézzétek csak meg tüzetesebben a kerekét!
Az utánfutóról azonban nem egészen tudom, hogy mit gondoljak. Az már eleve örvendetes, hogy egyáltalán utánfutó van a Matchbox 1-75 közeli méretarányú kínálatában, de a régi utánfutók kidolgozottságához és részleteihez képest ez eléggé szánalmas próbálkozás. A törpe-exkavátor úgy ül az utánfutón, mint egy dugó. Az alvázon van egy kör alakú műanyag nyak, amire úgy csücsül rá, mint mondjuk egy doboz Chemotoxra a kupakja. Egy darab műanyag az egész, szerintem aránytalanul kicsi is az egész, a mellékelt csávók nem férnének el benne, és a vezetőfülke előre néző ablakait egyszerűen nem alakították ki. A gém – vagy mi a bánat van egy ilyennek – a tövénél és a kanálnál hajlik, máshol nem. Ha gyerek lennék, biztos levenném onnan és játszanék vele, de nem tudom, hogy hány le és felszerelést bír ki a cucc, de előbb-utóbb biztos kikopik és nem marad a helyén. Az utánfutó már 2005-ös keltezést és ha hiszitek, ha nem az Excavator feliratot viseli – muhaha, ha szabad megjegyeznem.
Itt is szerepel négy szám és két betű – 2656 EA – ami megint csak külső gyártó közreműködésére utal. Összességében nem egy rossz játékszer, de alapvetően az előre fogott SUV-nek köszönhetően.

2006-os Hitch ’n Haul: Construction Zone Twin Pack. Itt még NRFB.
Itt már nem NRFB.
Az exkavátor felejthető, pont ott hiányzik róla az ablak, ahol nagyon kéne.
Arnold munkában. De mire kellhet neki a vödör?
Arnold II és a helyiség kalapácsa.
Isuzu Rodeo.
Opel Frontera.
Honda Passport.

12 megjegyzés:

Névtelen írta...

Nekem is csak az autó kellene belőle, meg a figurák...

Sam. Joe írta...

Izles dolgokban nem fogunk mi osszeveszni - azt hiszem.

Névtelen írta...

Történt már eddig valaha is ilyen?

Én is olyan gyűjtő vagyok, mint Te. Vagyis csak azt veszem meg, ami tetszik :)

Sam. Joe írta...

8-) Jogos. 8-)

Ikarus 256 írta...

Hello!
Nekem is kéne valami figurás szettet vennem, mert majd szeretnék egy diorámát csinálni. Sajnos itt a MAJD-on van a hangsúly.:(
A markolónak vannak (rejtett) kerekei, vagy nem is gurul?

Tommi: Az autód szerintem meg fel lett adva már, mert szóltam Apának, hogy küldje el. (Én nem voltam otthon.)

Sam. Joe írta...

Áhh, egyszerű, mint a lábbal hajtós köszörű! Semmi ilyesmi nincs rajta. Sőt! A két lánctalpa közt semmi sincs, csak egy nagy luk.

Névtelen írta...

Tamás: Remélem időben ide fog érni :)

Diorámát én is akarok majd amúgy csinálni. Csak egy 1m×1m-es pozdorja (=OSB) lap kellene alapnak, utána már csak vasútmodellező műfű + fekete festék és ragasztó, meg cipősdobozok és karton. A tervek a fejemben már megvannak, csak meg kell valósítani őket.

Ikarus 256 írta...

Hello!
Az előbb jöttem meg a TESZKÓból és nem találtam semmi értelmeset.:(
Ha jól emlékszem a Desert Thunder V16 kapcsán írtad, hogy mivel van azon is vonóhorog talán lesz is utána majd valami. Hát ma láttam, hogy mi van utána kötve, és elkeserített. A kidolgozása egy bucsus fröccsöntött autoéval vetekszik (és lehet, hogy a bucsus nyer). :( :(
Itt megnézheted te is:
http://www4.webng.com/matchbox/2007-2Pack/BattleKings-MountainAttack.jpg

Sam. Joe írta...

Ajjajj... Ez siralmas, tényleg. 8-(

Ikarus 256 írta...

Találtam valami ronda hitch'n haul-os pakkot és abban is volt egy ilyen utánfutó, aminek az aljára is excavator van felírva.:)

Sam. Joe írta...

Most hogy mondod, tényleg többször szerepel ez az utánfutó(alváz)! Ez iszonyú ronda:
http://www4.webng.com/matchbox/2007-2Pack/1-DragonCastle.jpg

De ez egészen pofás:
http://www4.webng.com/matchbox/2007-2Pack/VacationDay.jpg

Ikarus 256 írta...

A másodikat én is elgogadnám!