2011/02/08

Matchboxon kívüliek: Greenlight Porsche Cayenne Turbo

A jobb oldali oldalsávban a címkék között jó pár Matchbox méretű kisautókat gyártó cég neve szerepel. Most ez eggyel bővülni fog, ugyanis Greenlight termék ezidáig még nem járt nálunk. Nem meglepő módon egy Porschét cserkésztem be a cég termékei közül, azon belül is egy Cayenne Turbo-t. A típusról a Matchbox vonatkozásában már írtam bővebben és szerepelt már itt Realtoy, Norev és Siku gyártmányok képében is. Méretileg egy leheletnyit nagyobb, mint a Matchbox, de pont csak annyival, hogy jobban kijöjjenek az arányok. Kidolgozása semmi kívánni valót nem hagy maga után, festése is kiterjed a részletekre, még az ablaktörlőkre is jutott. Egyedül csak a rendszámok kifestését hiányolom, ha már egyszer elöl is ki lett alakítva azok helye. Az ablakkeretek ezüst festést kaptak, ami érintette a visszapillantók tükörlapjait is, hasonlóan a vajszínű 2005-ös Matchbox Superfasthoz. A belsejéről sajnos nem tudtam értékelhető képet csinálni, de elhihetitek nekem, hogy nem csapták össze azt sem, sőt nekem ez tetszik a legjobban az eddigi Cayenne-ek közül. A belső visszapillantó rendesen kis konzolon rögzül és még a hátlapja ki is van festve. A kerekek is igaziról mintázottak és fekete fényezést kaptak, amitől kicsit agresszívabb lesz az összhatás - ilyet már a Siku is csinált. Rugózni nem rugózik, gurulása elmarad a Matchboxétól, a Realtoy-hoz hasonlóan kicsit zörgősre veszi a figurát a kemény kerék miatt. Talapzatra és diorámába egyaránt bevethető, mivel az alvázán ki van alakítva két lyuk, az egyik az elfordulás ellen, a másikba pedig csavart hajthatunk. Összességében véve a Greeenlight Cayenne tetszik a legjobban mind közül ami a birtokomban van, amit méretének, arányainak és kidolgozottságának köszönheti.

Elég morcos fekete kerekekkel
A tükörlapok is kifestődtek
Fényszóró festés van, de nincs kirészletezve
Sokat dobna még rajta egy rendszámtábla
Csak egy leheletnyit nagyobb a Matchboxnál
Greenlight Porsche Cayenne Turbo
MB-74 Superfast Porsche Cayenne Turbo

4 megjegyzés:

RÁJEN írta...

Tetszik ez a Motor World sorozat, de nem kezdtem bele, mert akkor folytatni is kéne ;)

pittlaren írta...

Hát, az ilyen jellegű posztok/képek nem könnyítik meg a dolgomat, amikor azt mantrázom magamnak, hogy GL/JL vonalon csak rendőrt... :-)

porsche írta...

Én még egy 356-ost szeretnék a sorból, de még nem találkoztam vele általam elérhető forrásban.

pittlaren írta...

Mit találtam:

http://cgi.ebay.com/GREEN-MACHINE-PORSCHE-CAYENNE-1-60-NIB-MOTOR-WORLD-3-/320653744406?pt=Diecast_Vehicles&hash=item4aa873d916