2023/12/17

Matchbox Convoy CY-35 Mack Tanker Orange Juice

Szerepelt már CY-35 tartályos szerelvény e lapokon a kagylós olajcég színeiben. Annál a postnál részletesen foglalkoztunk mind a vontatóval, mind a póttal, ezért javaslom kattintsatok vissza, ha érdekelnek a részletek.

Tehát e post tárgya „csak” egy festési verzió, de kőolajtermékek helyett gyümölcslevet szállít. A festése pont azon a határon mozog, hogy az én ízlésemnek még éppen nem túl harsány. Viszont a gazdag krómozása miatt a „szürke az új króm” érában jelentősen felértékelődött nálam.

Ez a szerelvény premierváltozata, tehát a fentebb már linkelt, Shell-es festésű volt később. Két változata van, ahhoz képest amit itt láttok, a másik vontatóján krómozottak az üzemanyagtartályok is.

Ezzel a posttal le is fedtük a Matchbox teljes Mack CH600-as tartályszerelvény kínálatát, hiszen a Convoy Collectibles változatot is láthattátok már e lapokon.

Aszongya' "Frissen facsart narancs dzsúsz". Bitang nagy narancsnak kellett annak lennie, hogy egy ekkora tartályt megtöltsön a friss levével!

Jól látszik a "Mack" felirat a nóziján.

Nem rémlik, hogy ebből a szögből lefotóztam-e már valaha is. A plezúrok gyári extrák, ezzel a példánnyal biztosan nem játszottak soha. #regensevoltmindenjobb

Manapság minden felértékelődött nálam, ami Matchbox és nem spórolták le róla a krómot.

A pótolhatatlan Convoy Project 1992-re datálja ezt a szerelvényt. Ellenőriztem, tényleg a 92-es katalógusban bukkan fel először. A 31 év nem látszik meg rajta, a krómozása még mindig visszatükrözi a környezetét. #regenmindenjobbvolt

Ezeket a dobozokat nagyon szeretem, pedig nem jellemző rám a doboz fétis! "Ablakos", tehát mindkét oldalról jól szemügyre lehet venni ami benne van, de még van rajtuk olyan stílusú grafika, amik a korábbi arculatra voltak jellemzőek. Ha jobban megnézitek, a "Convoy/CY-35" felirat matrica, felülragasztottak valamit.

Nem fotóztam le, de a dobozfüleken is matricákon vannak a "CY 35 Mack Tartálykocsi" feliratok, négy nyelven. A doboz hátulján nincsenek matricák, de 1990-es keltezés olvasható. Gondolom olyan dobozokat használtak fel, amelyek máshoz lettek gyártva, ami közben kifutott. Soha nem fog kiderülni, hogy mihez készülhetett, nem lehet a doboz rongálása nélkül lenyúzni a matricát.

1 megjegyzés:

Trolleybus írta...

Létezik ilyen címkeleszedő stift, amit a Régióban is használnak, ebben ilyen folyadék van, ami pár perc alatt semlegesíti a ragacsot, és a papír gond nélkül leválik - és stílszerűen narancs illatú (legalábbis az ilyen volt, amit legútóbb igénybe vettem). Ez elméletileg papír-írószer boltokban is kapható. Csak egy tipp.