2023/12/22

Metal Play Mobil Mercedes-Benz 450SL és lakókocsi csomag

Újabb magyar, illegális Matchbox kópiából láthattok rögtön kettőt is e postban. Ezúttal a gyenge-közepes minőségűek közül.

Matchboxról másolva
Először beczl történeti postjában találkozhattatok a Metal Play Mobil termékekkel. A Mercedes-Benz 450SL egyértelműen a Matchbox, MB-56-jának egy elég gyatra másolata. Erénye, hogy megtartották annak legfőbb attrakcióját, a nyitható ajtókat.

A lakókocsit is egy Matchbox termék „ihlette”, az MB-31 Caravan. A múltban porsche már írt egy összehasonlító postot a kettőről, úgyhogy ez ügyben nem sok tennivalóm maradt.

Twin pack
Beczl a fentebb már linkelt postban bemutat pár összecsomagolt, „twin pack” Metal Play Mobil terméket. Bár pont ezt a duót nem, de az ott látható csomagok adnak támpontot hozzá, hogy hogyan is nézhettek ki ők ketten egy csomagban.

Nos, a minőségük még újként sem volt valami híres, de a műanyag alkatrészeik kifejezetten csúnyán öregszenek. Alább találtok majd cirka 14 évvel ezelőtti képeket a lakókocsiról – nyilván ugyanarról a példányról. Az akkori és a mostani képek készülte közti időt dobozban, sötétben töltötte, mégis megindult a besárgulás.

Jól áll nekik a távolság!

Az összeszerelés minősége gyatra.

A suliban semmire sem becsültük ezeket a hazai játékszereket, kifejezetten ciki volt ilyet villantani.

A Metal Play Mobilon az alvázzal egy alkatrész a vonóhorog. Nos, igen! Akkoriban ha a gyerek megsérült, orvoshoz vitték, nem ügyvédet hívtak.

A csomagoláson Metal Play Mobil a név, az alvázon meg így írták...

Átvezetésül pár 2009-es fotó. A legnagyobb erénye, hogy megtartották a Matchbox attrakcióját, a nyitható ajtókat. De látszik, hogy hogyan sikerült.

Ezen az oldalon nem áll (annyira) csálén az ajtó.

Talán jobb lenne, ha nem lenne nyitható.

Beltér. Jaj!


A lakókocsi az eredeti Caravanhoz képest műanyag felépítményt kapott.

A plasztiksága ellenére sem tartom annyira gyatrának, mint szegény Mercit.
 

Már az előző fotókon is látszott, hogy nem öregszik szépen. Annak ellenére, hogy nem érte fény az elmúlt 14 évben, már elkezdett besárgulni.

2009-ben még tökéletes volt.

Ilyen most.

Itt is egybe írták a "Playmobilt".

Nincsenek megjegyzések: