2016/10/31

Mások gyűjteményei: Matchbox - Dream Halloween GMC School Bus

Elég régen szerepelt már nálunk a Matchbox Dream Halloween sorozata, egész pontosan három éve - és talán most utoljára. Mostani alanyunk a fagylaltos kocsi után következett, vagyis 2010-es kiadású, és az akkor még szinte új keletű GMC School Bus adta hozzá az alapot. Ez általában jellemző a sorozatra, hogy mindig friss modellből készül ez a speciális kiadás.

Egész pontosan 2009-ben volt látható először az 1-75-ös sorozatban, egy teljesen autentikus sárga fényezéssel. az autó kidolgozottsága remek, minden apró részlet megvan és ott, ahol kell, mint például a nagy kerek lámpák elöl és hátul, valamint bal oldalon a STOP tábla. Jól sikerült kivitelezni a csukló ajtót is, amivel így aszimmetrikus a két oldala. A busz alapjául pedig egy GMC Savanna Van szolgált.

Jelen festésében engem egy koponyára emlékeztet, amit már kicsit össze kellett kötözni, igazából ez a fő motívum fut végig az egész kisbuszon. A fehér és az átlátszó kasztni összetételét a narancssárga ablakok dobják fel, aminek bal oldalára egy dekoráció is került. A doboz talapzata is ilyen színű lett, ez így jobban kiemeli az egész járművet, ráadásul az alvázat is megtekinthetjük, nem is beszélve a csavarok menetéről. Nem olyan kirívó, mint az eddigiek, de talán nem is baj, ötletes kivitelezés lett ez is a maga egyszerű módján.

Matchbox - Dream Halloween GMC School Bus
Mint ha egy összevarrt törött koponya lenne
Kihúzták tussal a szemét
A szélvédő és a talapzat egyforma színt kapott
Nem maradt le hátulról a lámpafestés
A talapzat is átlátszó, így látható az alváz is

Nincsenek megjegyzések: