2015/07/30

Matchbox 1998 Scrapyard 5-pack: Breakdown Van

Szerintem ez a legszebb Breakdown Van mind közül, ami talán az egyik legjobb ötös pakkból származik. Ez az összeállítás 1998-ban hagyta el a Matchbox futószalagját, Scrapyard néven, amiben mind az öt autó lepusztult, rozsdás dekorációt kapott. Szerintem mindegyik igazán jól sikerült de számomra legfőképpen a matt kék fényezésű Chevy a legszimpatikusabb. A matt szín ad már egyfajta lepusztultságot, amit azért megspékeltek némi rozsdával. Utóbbiból jutott a munkaeszközére, vagyis a gémre és a platóra, ami a piros ablakokkal - aminél igazi kis finomság, hogy az oldalüvegek is kaptak dekorációt, vagyis pókhálósra "törték" - igazán vad külsőt kölcsönöz neki. Jól harmonizál ezzel az összeállítással az alváz szürke színe is, vagyis a hűtőrács és a kipufogó. A krómozott kerekkel egybevéve igazi gazból kihúzott "rat" autó benyomását kelti, bár talán króm nélkül még drasztikusabb lenne az összkép. A Matchbox mai kínálatát elnézve sajnos azt kell mondjam, hogy a cég bizony anno ilyet is tudott és sajnálom, hogy manapság nem készülnek ilyenek, mozgó/működő alkatrésszel ellátott, igényesen, gazdagon dekorált kisautó tökéletes dizájnnal.

 Tökéletes lett az összhang
 Egyedül a kerekek maradtak csillogóak
 Ritkaság, hogy az ablakot is dekorálják
Nagyon jól sikerül a rozsdás festés

4 megjegyzés:

RÁJEN írta...

Igazad van, tök kár, h ilyesmivel ma már nem nagyon találkozunk. Legalábbis ami a működő - és felnőtteknek is valamilyen szinten érdekes - alkatrészeket illeti. Mert azért ötletes festés terén néha a mai napig képes elsülni a MB "keze": http://szirszarjaim.blog.hu/2011/12/23/jezuska_hozta_2 (a Vista Cruiser az)
A fenti pakkból nekem egyébként a Dodge pick-up a kedvencem: http://szirszarjaim.blog.hu/2011/02/23/amerikabol_jottem_18
A két dömper (nekem) felejtős, de ez a vontató tényleg klassz, elfogadnám...

somytomy írta...

Hát ez nagyon jó, repedt ablakra mondaná a művelt angol, hogy "nice touch". A fényes kerék kicsit kilóg az összképből, de ezt szerintem a legtöbb darabon a használat korrigálja :-)

porsche írta...

Rájen: Én még a rodon filóztam, hogy jó lenne...

pittlaren írta...

Nekem a Dakota a favoritom a pakkból, de a dömpereket leszámítva mindegyik pöpec. Mad Max á la matchbox :)