2015/07/28

Matchbox 1997 Super Cars 5-pack: Porsche Turbo

Mindig nagy öröm számomra, mikor a gyűjteményem fő gerincét alkatotó Matchbox Porschék közül sikerül egy újabb darabot beszereznem. Nincs ez másként ezzel az 1997-es Super Cars névre keresztel ötös pakkból származó Porsche Turbo kapcsán sem. Már régóta fentem rá a fogamat, többször lemaradtam róla, de most végre itt van ez a nem túl csodás dekorációval ellátott kék példány. Igen, nem a legszebb kivitele a kínálatnak, de mint tudjuk, a szerelem vak és amúgy is, a teljesség igénye kötelez.

 A fiatalabb verziókra oly jellemző vastag festékréteg itt is megfigyelhető
Nem túl szép "gyorsító" csíkok

4 megjegyzés:

pittlaren írta...

Á, a teljességre törekvés, a legveszélyesebb kór, ami az egyszeri gyűjtőt súlythat. A kék szín amúgy szép, a dekorcsíkra szavak sincsenek. Utóbbiért kár :(

teherobi írta...

Elég csúnyácska autó ez,olyan mintha belemártották volna több éves állott zománcfestékbe.Eltűntek az autó fontos részletei,hátsó lámpa,első lámpa,lökhárító alkatrészei stb A nyolcvanas évek elején gyártott mb03 zöld vagy ezüst Porsche egy ékszer ehhez képest.

porsche írta...

pittlaren: Igen a teljességre törekvés a legrosszabb, de ügye közös Chevy Van vonzalmunk által ezt te is jól ismered ;-)

teherobi: Leegyszerűsítve azt mondanám, hogy ami még angol, azon látszik szépen minden részlet, a többi már ilyen vastag festéssel készült.

pittlaren írta...

Bizony jól gondolod :)

Turbo ügyben az ezüst a favoritom.