2013/11/29

Matchbox MB-102 Isuzu Amigo

Igazából nem tudom eldönteni, hogy örüljek annak amit a Mattel a Hot Wheels után a Matchboxnál is kezd bevezetni, miszerint elővesznek a láda fiából régebben használt öntvényeket, hogy újra használatba vegyék őket, vagy ne örüljek neki. A szintén 2013-as modell C5-ös Corvettnél örültem neki, mert szerintem nagyon szép lett. Jelen esetben viszont vegyesek az érzelmeim.

Erre a tévéreklámra csak az lehet a mentségük, hogy japán volt a megrendelő!

OLYAN ZÖLD!
Kedvelem ezt a modellt, mert kedvelem az eredeti autót is, bár az ötajtós változat mindig is jobban tetszett mindkettőből. A Matchbox Isuzu Amigojának ez a verziója – mármint hogy az öntvény – nem egy mai csirke, eredetileg 1991-ben debütál, hogy aztán fel-felbukkanjon, mint a Bolygó Hollandi. Hogy idén visszatért, annak egyfelől örülök, mert a korábbi változati közt rengeteg volt a gyárilag hibás – ami nem csoda nem éppen a márka legfényesebb korszakában készültek – ezzel meg minden rendben. Ugyanakkor nem örülök, mert bizony ez is az OLYAN ZÖLD lett, hogy a Collezione Grüne Slájmot erősíti. Az oldalára került mintázatra meg csak azt tudom elképzelni magyarázatként, hogy a megbízott grafikus elfelejtette, hogy neki ilyet kell csinálni és amikor a főnöke megkérdezte, hogy hol van az Amigo mintája, akkor 5 perc alatt ezt bírta rajzolni. Ami viszont nagyon tetszik, azok a kerekei. Az eddig az ehhez a modellhez használtak közül ez tetszik a legjobban! Bár ha valami csinosabb festéshez társulnának ezen a kisautón!

 Itt már nincs gond az alváz öntésével!
 Nagyon jók ezek a kerekek alatta, de a mintázata szerintem borzasztó. És persze OLYAN ZÖLD!
 Minek szánhatták ezt a fekete izét? Kosznak?
Színtestvérkéinek társaságában. Collezione Grüne Slájm!

3 megjegyzés:

Ikarus 256 írta...

A formája és a kereke nekem is tetszik, de a szín miatt inkább nem vettem meg. Szinte bármilyen színben jobb lett volna a fekete minta nélkül.

pittlaren írta...

Lehet, hogy a szememmel (vagy a fejemmel? :-) van baj, de nekem ez így, alles zusammen tetszik.

Trolleybus írta...

Ennek a legjobb tulajdonsága, hogy a kerekei azonosak a pótkerékével, a régebbinél, ahol csak egy kerek ponyva volt a platóhoz erősítve, ahhoz képest a kerekek láthatóan nagyobbak voltak, amúgy nem rossz kocsi. Erre a színre viszont tényleg nincs mentség.