2013/03/05

Matchbox MB-21 Torque Titan

A Matchbox klasszikus Convoy szériája tulajdonképpen megszűnt létezni, így nagy felüdülés volt számomra megpillantani a 2013-as év egyik újdonságát, a Torque Titant. Az enyhe Mad Max stílusú vontató első ránézésre szerintem nagyon pofás darab, sőt, még másodikra is. Rengeteg apró részletet csempésztek rá, a szélvédő műanyagjából van a hűtőrács és a motorháztető szellőzői is. A központi műanyag elemből van a legtöbb részlet, többek között a hatalmas, felextrázott gallytörő, az oldal dobozok, a sárvédők és két hatalmas kipufogó is. Utóbbiak sajnos csak kétharmadukban vannak jelen, a belső felük le van csapva, ami hátulról nézve nem túl szép látvány. Helyette inkább a kilátszó hajtáslánc elemeinek részletességét nézzük, az sokkal jobban mutat.. Egy csöppnyi fém alkotja a karosszériát és az nyerget, ami elég korrektül sikerült elődeihez képest, ám látszik, hogy nem vontatásra tervezték. A biztonság kedvéért azonban kapott egy kis lyukat, de az nem a nyereg közepében van. Tulajdonképpen egy régebbi Convoy Trailert rá lehet aggatni, de elég bénán mutat rajta, főleg az emelt hasmagasság miatt. Ha már itt tartunk, akkor rátérnék a kerekekre is, amik szintén újdonságok, elég jól sikerültek, ráadásul márkanévnek kaptak Matchbox feliratot is. Összességében véve egy ötletes, aprólékosan kidolgozott fantáziamodell, ami a maga mércéjével nézve teljes elfogadható, azonban Convoy pótléknak kevés.

 Három ablaktörlő is jut az aprócska szélvédőre
 Van itt minden, csörlő, vonószemek és három kiegészítő lámpatest
 Az új Matchbox kerekeket kapta, amik nagyon jól sikerültek
 A hátsó ablakon betekintve egy normális belteret láthatunk, fotózni képtelenség
Részletes hajtáslánc, gyengus nyereg kialakítás
 Kicsit magasan van egy normális póthoz a nyereg, ráadásul bután is néz ki a nem központos csatlakozás miatt
 
Matchbox MB-21 Torque Titan

4 megjegyzés:

Sam. Joe írta...

Ezekkel az óriási kerekekkel igazán kitűnő játékszernek tűnik, de mint Convoy mániás gyűjtőt, nem indítja be a fantáziám. Kíváncsi lennék rá Convoy kerekekkel. Lehet, hogy nem is mutatna rosszul. Persze ahhoz - gondolom - nagyon át kéne faragni az alvázat.

Névtelen írta...

Várjuk ki a végét, szerintem a cégnél is tisztában vannak vele, hogy egy nyergesvontató szólóban nem nagy truváj, viszont így kicsit fel lehet vezetni a leendő komplett szerelvényt - azért egy komplett Convoy szériában én sem bizakodom, de valamilyen félpót idővel biztos kitaláltatik hozzá (vagy már meg is történt).

Sam. Joe írta...

Én azt szeretném, ha a próféta beszélne belőled, de sajna a cégnél bőven van ellenpélda:

http://matchboxmemories.blogspot.hu/2011/09/matchboxon-kivuliek-hot-wheels-big-rig.html

Névtelen írta...

Ó, barátom, ez az ortopédul elnyomorított Kenworth ha akarna se vontathatna így semmit a világon. A matchboxos vontatóval viszont lehetne.