2011/12/07

Átalakítás: Siku Volkswagen Transporter T2 No. 2.

Az előző héten elkezdett sorozat második tagja is elkészült. Ebben az esetben nem egy DoKa, hanem egy buszt mutatok, hogy egy kis szimmetriát adjak a témának.

Siku T2 Buszban
Az előző hetihez hasonlóan ez is egy igen példásan sikerült modell ami az arányait illeti. Viszont ennek van egy kis extrája is, mégpedig a működő tolóajtó. Viszont pont ez az alkatrész hiányzott erről a darabról. Az előző blogomban ezt már tárgyaltam. Ugyanis ez ugyanaz a modell mint a másik. Ez is azok közé tartozik amiket egyszer megcsináltam és feltettem a polcra, de később újra megküzdöttem vele.

Hasonlóan két társához ennek sem volt szélvédője, így ez is igényelt egy kis palackvagdosást. Körülbelül 6 próbadarab és többórányi szitkozódás után sikerült bepasszíroznom az első szélvédőket a helyükre. A gondot az okozta, hogy két irányból is görbül az eredeti. Végül egy Fantásüveg közepéből sikerült egy olyan darabot kreálnom ami többé-kevésbé passzol hozzá. Az oldalsók itt belülre kerültek, mert nem nagyon akart megragadni a külső peremen, amit az öntési hibák csak nehezítettek, így az egység érdekében a belülről lettek beragasztva. A belteret nem festettem újra. A szín viszont új. Az előző matt sárga helyett úgy gondoltam megér egy próbát a narancs is. Bár ezen nehezebb többszínű rozsdát alkotni, de szerintem még így is jól néz ki. A tető újra fehér lett, csak már talán egy kicsit kifinomultabb technikával öregítettem. Emellett már csak extra hűtőrács, jel, és lámpafestések hiányoztak.

A kerekek szintén újak. Mégpedig egy Matchbox Porsche 914 kerékszettje, amit középen szintén narancsra festettem. Rögtön az első képen már látszik is az eredmény!

Szerintem jól áll a Porschének ez a szett.

Itt már jóval rozsdásabb.

Talán kicsit sok is.

Eleinte tartottam a tolóajtó mozgásától.

De kellő óvatossággal kezelhető.

Van másik oldala is.

2 megjegyzés:

Sam. Joe írta...

A szélvédős dologért könyvelj el egy virtuális pajzson körbehordozást, a rozsda egy ici-picit nekem sok lett, pont ahogy írod te is. Amúgy? Amúgy zseniális!

porsche írta...

Kevesebb rozsdival nekem is jobban tetszik.