2008/04/08

Matchbox MB-34 Tractor Cab

Tulajdonképpen a Tractor Cab az a vontató a Convoy sorozatban, ami a legkevésbé kedves a szívemnek, de elém ugrott az egyik 1-75 sorozatból származó változata és nem bírtam otthagyni. Azért jó sok országban képtelen helyeken Matchboxokat keresni – reptéri bolt, vagy olyan országokban játékbolt, ahol nagyjából 12 millió lakosra pont az az egyetlenegy ilyesmivel foglalkozó üzlet jut – mert olyan kifutott sorozatok vetik magukat eléd, amiket amúgy lehetetlen lenne beszerezni. Ez a 2006-os MB-34 Tractor Cab is így került hozzám. Egy iszonyatosan nagy turkáló aljából bányásztam ki Ausztriában egy játékboltban még tavaly. Úgy emlékszem valahol már említettem a Tractor Cab-el kapcsolatban, de a króm hűtőrács, lépcső és tartályok nagyon jót tesznek a megjelenésének. MB-31-ként még 2005-ben bekerült a sorozatba – teljesen más festéssel – ez a vontató, de a fentebb citált katalógusképen látható kanárisárga-szürke borzalmat én nem láttam sehol, csak ezt a... Ööö... Ööö... Areh azt mondja rá, hogy „gürngold”, azaz zöldarany, tehát maradjunk ennél, szóval ezt a változatot. A cégjelzést a sleeper cab-en még csak-csak értem, de az ajtón lévő „Private operator, not for hire” már meghaladja az értelmezési képességeim. Oké, szó szerint értem, hogy „Magánfuvarozó, nem bérelhető”, de miért kell ezt hirdetni? Van ennek valami jelentősége? A kommentelés segítségével bátran felhomályosíthattok ennek a dolognak a mibenlétéről is!

Matchbox MB-34 Tractor Cab NRFB. 1,49 euró. Nem éppen a legolcsóbb.
Érti valaki a feliratot az ajtón?
A króm sokat dob rajta.

6 megjegyzés:

Névtelen írta...

Hello!

A héten voltam a pécsi Intersparban és ott láttam ilyent, és nem is volt annyira csúnya, mint a többi Tractor Cab, de úgy döntöttem nem veszem meg.
Múltkor voltam Játékszigetben és összeszedtem 10 új vagy tavalyról még hiányzó 1-75-öt. Másnap találkoztam a hugommal a játékbolt előtt és "meghívott" 4 matchboxra, szülinapi utóajándékként.Örült a szám!:):):)
Majd mutatok róluk képeket. Aminek nagyon örültem, hogy van köztük 1968-as Mercury Cougar és Baja Bandit.:)
A taxis leírásra én is gondoltam már, de megelőztél.:)
Üdv!
Tamás

Sam. Joe írta...

Gratulálok ez úton is! Na én is begyűjtöttem ezt-azt. A héten nem voltam itthon és a Budapest-München-Sanghaj tengely mentén mozogtomban IPARI mennyiségű Matchboxot vetem. 2005-2006-2007-es modellek mind. A vicces az volt, kb. ugyanannyiba került mind és még a reptéri boltban is olcsóbb volt, mint itthon egy hypermarketben. 8-/ Szóval mostanság jó sok update-et teszek majd fel, jó sok NRFB-ről. Más: Tamás, megteszed, hogy frissíted az oldaladon a linket a Matchbox Memories-re? Had' legyen már szép .hu a vége! ;-) Nekem is át kell még heggesztgetnem az oldalak layoutjában.

Névtelen írta...

Én már frissítettem.

A kék Ford Bronco az 2007-es, ugye? Mert az idei sárga... Nekem sikerült egy kéket beszereznem, de még nincs másodpéldányom kibontásra... Ha lesz, publikálom.

Sam, sikerült beszerezned a narancssárga-kék Ford GT-t is?

Sam. Joe írta...

Tommi:
Jaja, a kék az tavalyi. Láttam azt is, de ördög tudja, valahogy nem tetszett, nem vettem meg. Amúgy meglepő módon nem találom Arehnél. Amúgy meg gondolatolvasó lettél? Tényleg vettem Ford GT-t, de a Stars of Cars-ból ezt:
http://www.areh.de/HTML/Vers6168.html

Nnna, dolgozom tovább, este frissítés, fiatalok!

Névtelen írta...

Ejnye a mákos formádat... Erre a GT-re csak ácsingózok... :D

Sam. Joe írta...

Merő egy véletlen, a müncheni reptéren ugrott elém egy ajándékboltban. Mondjuk ott eléggé lefosztottam a készletüket... ;-)