2007/06/12

Gripping Stuff – Pirelli mintás Matchbox teherautók

Bevallom, fogalmam sincs, hogy hogy és miként kerültek a Pirelli festésű járgányok a Matchbox kínálatába. Ez a három teljesen különböző forrásból származik, nem egy szett részét képezik, bár így együtt úgy festenek, mintha egy rallye kiszolgáló hátterét adnák. Haladjunk sorban! Az MB-72 Dodge Delivery Truck gazdagon ki lett már itt, meg itt tárgyalva, nem szaporítanám a szót, ez egyszerűen csak egy újabb festés.

Az MB-26 Volvo Tilt Truck már más ügy. Az alvázán 1984-es keltezést hordozó, de először – természetesen – az 1985-ös katalógusban szereplő, háromtengelyes teherautó, a kéttengelyes, szintén MB-26 egyenes ági leszármazottja. (Ilyenem is pihen a gyűjtemény még feldolgozatlan bugyraiban.) A plató körüli palánk fix és fémből készült, míg a műanyag ponyva egy mozdulattal eltávolítható.

A DAF 3300 Space Cab vontató és a hozzá tartozó „articulated trailer (box truck)” vontatmányban sincs semmi speciális. Hozzá hasonló Code 2 szerelvény szerepelt már itt, de a Matchbox Convoy Project oldaláról egyértelműen kiderül, hogy közönséges CY-25 szerelvény.

Tehát három, nem különösebben érdekes darabról van szó, melyek jól mutatnak együtt – szerintem.

MB-72 Dodge Commando Delivery Truck. Szerepelt már itt, nem is egyszer.
Két MB-26 Volvo teherautó is van a sorozatban, ez az újabb, a háromtengelyes.
CY-25 DAF Box Truck a Convoy sorozatból.
A teljes kollekció együtt. Szerintem jól mutatnak.

Nincsenek megjegyzések: